Wysłany: Sob Lut 23, 2008 13:58 [R75] Tuning - benzyna
Jak w temacie, da sie cos zrobic z tym silnikiem na podobnej zasadzie jak diesela przez OBD? Jak tak to jaki koszt mniej wiecej i jakie rezultaty moga byc? Niechce sie bawic w wymiane kolektorow i takich tam elementow bo w Irl to ceny raczej z kosmosu za takie przerobki. Zmiana oprogramowania da wogule jakies efekty?
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 20:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 13:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to nie za bardzo, zadzwonie jeszcze do tej firmy i zobacze co mi powiedza. W koncu 500e to nie malo, wiec moze cos wycuduja. Ile pali ten 2.0, bo duzo to pojecie wzgledne
nic nie wycuduja bo z serii nie wiciszniec nic wiecej, walki + dolot + wydech + program da ok30-40km sam program to da Ci max 5-6 KM ... 500 euro to przesada
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
No skoro tak sprawy wygladaja to chyba nie warto wogule glowy zawracac. Kwestia co sie pierwsze trafi, fajna benzynka czy dieselek. Jak cos to klekota na 150KM i powinien sie juz jakos turlac , dzieki za info
[ Dodano: Wto Lut 26, 2008 00:01 ]
No dzis dostalem odpowiedz od tunera w sprawie benzynki, i oto co mi przyslal:
"Hi, Thank you for your enquiry.
Yes we can remap your car to gain +25BHp with +35Nm Torque and better fuel economy, ..cost is 450�uro all in.
All our remaps are 100% undetectalbe and include lifetime warranty and Upsolute software certificate."
W moim mniemaniu takie uwagi od szanowngo moderatora powinno otrzymywać się w drodze poczty prywatnej. Wywlekanie swoich osobistych uwag na temat czyjegoś stylu pisania wiadomości na forum w temacie dotyczącym innego tematu jest conajmniej nie na miejscu. Postaram się pisać z zachowaniem zasad poprawnej polszczyzny.
W silniku VR6 od VW po zmianie mapy mozna uzyskac ok 20KM. Ja w swoich poprzednich żwypowiedziach nie zauważyłem, ze silnik w towoim samochodzie to jest V6. Po drugie doweidz się czy w tej firmie tuningowej, która chce podjąć się tuningu twojego sielnika, dadzą Tobie gwarancje w postaci wykresu z hamowni??
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
W moim mniemaniu takie uwagi od szanowngo moderatora powinno otrzymywać się w drodze poczty prywatnej.
Wiem z doświadczenia, że to niestety żadnego efektu nie daje.
michone napisał/a:
Wywlekanie swoich osobistych uwag na temat czyjegoś stylu pisania wiadomości na forum w temacie dotyczącym innego tematu jest conajmniej nie na miejscu.
Przepraszam jeżeli poczułeś się urażony moją uwagą.
Uważam, że nie na miejscu byłoby, gdyby uwagę zwrócił Tobie nie-mod.
Dbałość o czystość i czytelność wypowiedzi jest jednym z obowiązków moda.
michone napisał/a:
Postaram się pisać z zachowaniem zasad poprawnej polszczyzny.
Polecam.
Polecam również przeczytanie pierwszego wiersza mojej forumowej sygnaturki.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wedlug nich to jest mozliwe. Wpierw robia pomiary na hamowni i sprawdzaja silnik i jesli sie nadaje to wtedy zmieniaja mapy. Po przeprowadzeniu zmian, test na hamowni i jazda probna, jesli cos nie pasuje to zmieniaja wedlug preferencji.
Do Michone: jeszcze nie mam tego samochodu, ale robie rozeznanie co wyjdzie lepiej. Benzyna wg mnie lepsza, a dieselek bylby znow lepszy na ewentualna podroz do Polski co jakis tam czas. O tuning diesla tez pytalem i moga go na 152KM i 330Nm podciagnac za taka sama kase. Problem w tym ze nie moge znalezc odpowiedniej wersji (fuuul ), ale czekam cierpliwie na perelke
chłopaki, czy ktoś moze mi doradzic, w jaki sposob mozna zwiekszyc moc i moment w 2.0 v6? nie chce za bardzo ingerowac zakładajac rzeczy typu turbo. chodzi mi nawet o zwiekszenie mocy w granicach 10-15 KM
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 20:43, w całości zmieniany 1 raz
W benzyniaku to i tak sukces jak sie tyle uzyska bez mechanicznej ingerencji. Nie wzmocnisz tego silnika juz bardziej bez szkody dla niegoTo i tak dosc watla konstrukcja... 150KM z 2 litrow pojemnosci to malo??
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum