Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:14 [R75] Radio - Stacja multimedialna 2-DIN
Drodzy Roverkowicze jak wielu z Was również i ja stanąłem przed dylematem na co wymienić sobie firmowe radio (Philips).
Posiłkując się informacjami w znanym wszystkim serwisie aukcyjnym mój wybór ograniczył się do dwóch producentów:
1.V&S
2.EONON
Obaj produkują stacje multimedialne z obsługą GPS z systemem operacyjnym Win CE 5.0.
Kwestia czy 2 din da się zamontować w R75 jest znana zatem mam tylko pytanie, czy ktoś miał już do czynienia z tymi producentami lub konkretnie z tym lub bardzo podobnym sprzętem ?
Jak jest Wasza opinia, a może skupić się na czymś firmowym typu PIONIEER?
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 17:26
ja bym jednak proponował rozejrzeć się za czymś firmowym - nie koniecznie musi to być stacja multimedialna za 5000pln ale poniżej 2000pln można znaleźć całkiem rozsądne urządzenia renomowanych firm - co prawda często brak gps ale wsparcie techniczne znacznie lepsze niż u producentów made on krzak
Sebols ja bym ci doradzil firmowe radyjko np. tego pioneerka co podales w linku sam takiego ostatnio kupilem i to od tego pana, radyjko spisuje sie super... zaskakujaco ladnie gra na tych seryjnych glosnikach a dodam ze wczesniej w ramce 1din mialem sony xploda i nie ma porownania xplod poprostu wymieka w porownaniu do tego pioneera a ramke 2din da sie zrobic bez problemow wystarczy kupic na allegro 1din za 25 zl i ja przerobic wstawie kilka fotek jak to mniej wiecej wyglada:P odrazu mowie ze pierwszy raz cos takiego robie wiec nie bedzie to chyba idealne ale staram sie:)
Sebols ja bym ci doradzil firmowe radyjko np. tego pioneerka...
Zabawne bo właśnie wczoraj go nabyłem (posta czytam dziś), więc niezależnie doszedłem do tego samego wniosku.
Obecnie mam podłączone firmowe radio Philipsa, nie wiersz może jaką przejściówkę powinienem nabyć, aby podłączyć sobie tego Pioneera ?
Na Allegro znalazłem coś takiego, nada się ?
Ramkę już spiłowałem, muszę tylko jeszcze wypełnić przerwę jaka została po fabrycznym otworze.
Czeka mnie teraz kombinacja z zamontowaniem tej stacji w środku, ale już mam na to pomysł.
Zastanawia mnie jeszcze jedno jak podłączyć sterowanie z kierownicy, które mam i które działało.
Czy trzeba dokupić jakiś moduł do Pioneera (widziałem coś takiego na ich stronie)?
Gdzie umiejscowiłeś antenę GPS ?
antene przykleilem na tasmie dwustronnej zaraz pod srodkowym nawiewem jest pokazany na drugim zdjeciu taka czarna kosteczka i wykrywa wszystkie 11 satelit takze jest dobrze a do sterowania musisz kupic specjalny modul ktory kosztuje 249zł na allegro http://www.allegro.pl/ite...45_75_2003.html jeszcze go nie kupilem ale zamiezam w najblizszym czasie
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 21:00 Re: Stacja multimedialna 2-din
sebols napisał/a:
Drodzy Roverkowicze jak wielu z Was również i ja stanąłem przed dylematem na co wymienić sobie firmowe radio (Philips).
Posiłkując się informacjami w znanym wszystkim serwisie aukcyjnym mój wybór ograniczył się do dwóch producentów:
1.V&S
2.EONON
Obaj produkują stacje multimedialne z obsługą GPS z systemem operacyjnym Win CE 5.0.
Kwestia czy 2 din da się zamontować w R75 jest znana zatem mam tylko pytanie, czy ktoś miał już do czynienia z tymi producentami lub konkretnie z tym lub bardzo podobnym sprzętem ?
Jak jest Wasza opinia, a może skupić się na czymś firmowym typu PIONIEER?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum