Forum Klubu ROVERki.pl :: Tommyyogi - Rover 416 Si - Nowa odsłona po latach
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tommyyogi - Rover 416 Si - Nowa odsłona po latach
Autor Wiadomość
tommyyogi 

Rover 400

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 00:14   Tommyyogi - Rover 416 Si - Nowa odsłona po latach

Zapraszam na driiive

driiive.com/yogiszon

Samochód w ciągłej eksploatacji i w trakcie dalszych przemian.
Ostatnio zmieniony przez tommyyogi Czw Gru 19, 2013 12:52, w całości zmieniany 12 razy  

SPAMU¦

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 00:14   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Krzysi3k 

Rover 25

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 07:39   

Tak jak mówiłem wiele razy, fajna furka ;)
Ale Twoje perypetie motywują mnie, żeby ściągać zderzaki itd i ewentualną wychodzącą rdzę wywalać :P

wild_weasel 

Rover 200

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 17:42   

tommyyogi, piękna historia :D
Roverek naprawdę udany, modyfikacje dość mocno odbiegają od "standardowego" tuningu, ale podoba mi się to!
Przy okazji... na ostatniej fotce przypomina mi nieco Imprezę :cool:

bastek 

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 17:57   

A potem się ludzie dziwią że auta podczas wypadku rozwalają się na pół. Dla mnie takie chwalenie się reanimacją to totalny szczyt głupoty. Nie zapomnij pokazać tych zdjęć kupującemu jak będziesz sprzedawał samochód.

tommyyogi 

Rover 400

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 19:38   

bastek, czego uważasz ze ten samochód złoży się na pół skoro rama samochodu nie została ruszona tylko zostały wymienione elementy poszycia typu nadkola. Jeżeli dla Ciebie bezpieczniejsze są samochody skorodowane przez rdze których blachy w czasie wypadku nie mają właściwości tłumiących to życzę Ci powodzenia jak Twojego roverka zacznie zżerać.

Ja przynajmniej nie ukrywam historii swojego auta i wiem co się z nim działo i co w nim zrobiłem. Pozatym poto jest utworzony ten dział aby opisywać swoje auta.

A tego auta sprzedawać nie będę bo szkoda byb było mojej pracy włożonej w niego.

AMEN

camaro17 

MG ZR

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 19:47   

bastek, Tomi nie będzie sprzedawał swego Roverka bo za dużo w niego włoży swych sił, serca oraz funduszy.

A tak po za tym jest o jedno z lepiej dofinansowanych i zrobionych R w kraju, generalnie nie było szkody kasy na nic co trzeba było zrobić. Stan na chwilę obecna prezentuje się nadal imponująco.

tommyyogi, zapomniałeś dodać że wymieniłeś przednie tracze hamulcowe na sportowe zamienniki + sportowy komplet klocków :)

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 20:56   

camaro17 napisał/a:
tommyyogi, zapomniałeś dodać że wymieniłeś przednie tracze hamulcowe na sportowe zamienniki + sportowy komplet klocków :)

Sportowe czy raczej "sportowe"? :mrgreen:

Auto ogólnie fajne ale ja wywalił bym tą smołę z tylnych szyb i zmienił te chińskie felgi na coś innego ładniejszego i większego. Te aludywaniki mam nadzieje, ze już nieaktualne bo zalatują agrotuningiem

leszczu 

Rover 200

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:00   

Autko bardzo ładne, na pewno wyróżnia się z tłumu. :wink:

bastek 

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:08   

Pływak, raczej "sportowe"

Rozwalają mnie takie podsumowania na tym forum, wydałem już na auto 5tyś, patrzcie i podziwiajcie. Tylko że tego nie widać albo nie warto patrzeć. Niestety ale z gówna bata nie ukręcisz. Dla mnie przede wszystkim brakuje konkretnej felgi, gładka klapa (jak już stylizować na MG to brakuje znaczka), dywaniki z blachy i takiego typu gadżety nie przemawiają do mnie niestety.

borek88 

Rover 45

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:38   

koncowa na dwie manki super
gładka klapa BEZ OZNACZEN super
spojlerek super
felgi nie najgorsze ale fakt te chiny do mnie nie przemawiaja do konca
jeszcze cos z przodu by było grzebniete i bajeczka

tommyyogi 

Rover 400

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:39   

bastek, widzę że szukasz każdego powodu aby rozpocząć dyskusje. Dywaniki z tesco były wstawione tylko na czas malowania ponieważ była ściągnieta tapicerka.
Co do felgi to o gustach się nie dyskutuje. Pokazałem Wam swój samochód nie poto abyście mnie jechali ze to jest nie konkretne czy to nie pasuje albo tego brakuje. Skoro nie ma na klapie znaczka MG to znaczy ze go tam nie chce i tyle. Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.

bastek 

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:44   

tommyyogi napisał/a:
bastek, widzę że szukasz każdego powodu aby rozpocząć dyskusje

Wyraziłem tylko swoją opinię.

tommyyogi napisał/a:
Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.

Forum jest właśnie po to by komentować, ja wiem że każdy klubowicz Ci napisze że jest świetnie ale mi się to nie podoba i mam prawo napisać swoje zdanie, tyle.

tommyyogi 

Rover 400

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:48   

W takim razie mamy odmienne gusta. Sorry że pewne rzeczy Ci się nie podobają. Może za jakiś czas jak zmienię co nieco to ci się spodoba.

Pozdrawiam

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:59   

tommyyogi napisał/a:

Co do felgi to o gustach się nie dyskutuje. Pokazałem Wam swój samochód nie poto abyście mnie jechali ze to jest nie konkretne czy to nie pasuje albo tego brakuje. (...) Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.

Niestety takie właśnie jest założenie tego działu jeśli nie podoba Ci się, ze ktoś komentuje Twoje auto zawsze możesz poprosić o zamknięcie tego tematu... Po za tym wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię i to co ja bym zmienił nikt Ci nie narzuca swojego zdania ale widzę, że ostatnio w modzie na forum jest taka reakcja na jakąkolwiek krytykę...

tommyyogi 

Rover 400

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 22:31   

Pływak napisał/a:
Po za tym wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię i to co ja bym zmienił nikt Ci nie narzuca swojego zdania ale widzę, że ostatnio w modzie na forum jest taka reakcja na jakąkolwiek krytykę...

Pływak, nie mam nic do Ciebie ponieważ wyraziłęs opinie nt mojego samochodu bez zbednego komentarza.

Ale komentarzebastek, są w tym temacie zbędne

bastek napisał/a:
A potem się ludzie dziwią że auta podczas wypadku rozwalają się na pół. Dla mnie takie chwalenie się reanimacją to totalny szczyt głupoty. Nie zapomnij pokazać tych zdjęć kupującemu jak będziesz sprzedawał samochód.

bastek napisał/a:
Rozwalają mnie takie podsumowania na tym forum, wydałem już na auto 5tyś, patrzcie i podziwiajcie. Tylko że tego nie widać albo nie warto patrzeć. Niestety ale z gówna bata nie ukręcisz.

Jak by każdy wyrażał swoje znanie nt tego co mu sie podoba albo nie to by nie było problemu.

bastek 

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 22:35   

Dobra koledzy, kończymy tą dyskusję bo widzę że to i tak do niczego nie prowadzi. tommyyogi, Twoje zoo, Twoje małpy.

practicator 

MG MGF

Wysłany: Pią Lip 15, 2011 04:45   

Skończcie proszę flamewar'a...

Nie mam zwyczaju wpisywać się we wszystkich tematach w Naszych autach, ale w przypadku 400 tommyyogi jestem pełen podziwu dla właściciela, za tak staranną troskę o samochód, i dopieszczanie go sukcesywnie od praktycznie pod każdym względem.

Co w szczególności:
- klapa na gładko - świetnie wykorzystana okazja i efekt końcowy. Logo MG bym nie montował ze względu na fakt iż jest to R, i nie ma co "szpanować" znaczkiem - i tak mało kto go rozpoznaje (zasłyszany od eMdzika tekst policjanta: "Chcieliśmy obejrzeć to Pańskie Subaru :mrgreen: ")
- walka z rudą - wyleczenie blach ma dwa pozytywne efekty - większa ich sztywność, zauważalna różnica w razie drobnej kolizji, i mniejsza szansa, że naruszy ona ważne konstrukcyjnie elementy, jak wzmocnienia klapy, pasy przedni i tylny, wzmocnienia boczne, progi itp. które bezpośrednio odpowiadają za bezpieczeństwo (i sztywność nadwozia)
- rzeczywiście zlikwidowałbym te folie, i jeśli już chcesz przyciemniać, to polecam dymienie - znajomy potraktował tak szyby w Civicu 7gen sedan, razem z efektem lustra - szyby z zewnątrz wyglądają jakby zostały dodatkowo przydymione na złotawo-srebrny kolor. od wewnątrz nie ma tego efektu. nie znalazłem niestety nigdzie w necie przykładu - mogę ew. zrobić zdjęcie. oczywiście przepuszczalność pozostała przepisowa. przedniej tylko nie przyciemniał w ogóle.
- podwójny wydech - genialne. Ew. mógłbyś pomyśleć o zmianie końcówek na coś lekko jajowatego, podobnego do tych w MGF.
- mógłbyś pomalować na czerwono pokrywę zaworów, przy czym samą górną powierzchnię tych tłoczeń, zrobiłbym w czarny połysk
- nie myślałeś o zmianie grilla? może taki chromowany plaster miodu?

ogólnie wrażenia mega, będą z przyjemnością śledził ten temat.

borek88 

Rover 45

Wysłany: Pią Lip 15, 2011 05:27   

practicator napisał/a:
to polecam dymienie - znajomy potraktował tak szyby w Civicu 7gen

tylko ciekawi mnie ile to go kosztowało??

szoso 

Rover 400

Wysłany: Pią Lip 15, 2011 09:07   

mi się podoba
jeśli chodzi o szyby to albo wszystkie przyciemnione albo wcale
na poprzednich felach lepiej się prezentował

practicator 

MG MGF

Wysłany: Pią Lip 15, 2011 11:12   

dymił razem z tą powłoką metaliczną za nieco ponad 2000.

folie z prostego względu odradzam - boczne szyby specjalnie nie są klejone, więc usztywnienie ich i pozbawienie podstawowej funkcji bezpieczeństwa nie jest najrozsądniejsze... dlatego ja gdybym miał tył, to nawet tam bym boków nie obkleił folią.
lepiej raz zainwestować w dymienie, i potem mieć efekt bardzo trwały i satysfakcjonujący.
u niego te szyby tak są od 4 lat, powłoka na bocznych została zadrapana dosłownie w kilku miejscach, i to delikatnie, zwykle przez wożenie czegoś dużego w samochodzie (w tym pijanych ludzi :mrgreen: )

Odpowiedz do tematu