Tu mała dygresja do Admina macieja. Gdybyś nie był takim ignorantem (w zakresie znajomości prawa), wiedziałbyś, że wiadomości (urzędowe czy prywatne) skierowane do Ciebie stanowią Twoją wyłączną (autora również) własność i możesz nimi dysponować według własnego uznania.
Doskonale to wiem, ale po pierwsze, moim zdaniem kulturalnie jest w takiej sprawie zapytać autora o zdanie, a po drugie polecam jednak lekturę punktu 7. c) Regulaminu forum:
Cytat:
7. Kąciki mogą być wykorzystywane tylko zgodnie z obowiązującym prawem i ogólnie przyjętymi zasadami etyki. Zabronione jest wykorzystywanie kącików do celów powszechnie uznanych za szkodliwe, niewłaściwe, nielegalne lub niemoralne, w tym:
c) rozpowszechnianie prywatnej korespondencji w kącikach bez zezwolenia jej autora,
Więc nie nazywaj mnie od razu ignorantem, jeśli nie znasz całości mojej motywacji, bo dokładnie wiem co piszę, a głupio byłoby mi dać samemu sobie warna za tak oczywiste złamanie regulaminu.
Co do publikacji - chyba tak jak Ty - ochłonąłem i przestało mi zależeć na udowadnianiu kto kogo "próbuje sprowokować i wyprowadzić z równowagi", a tylko o to mi chodziło w prośbie o udostępnienie PW.
Masz swoje zdanie nt. tego co jest etyczne, a co nie, ja mam swoje; masz swoje zdanie na mój temat, a ja mam swoje na Twój - możemy to na spokojnie omówić na Zlocie i sprawę zakończyć - może będę Cię w stanie przekonać, że nie jestem aż tak stronniczy jak sądzisz, że tak jak z prośbą o publikację, również w innych sprawach mam argumenty, których nie dostrzegłeś lub źle zinterpretowałeś, a może nie - nie ważne - ważne, żebyśmy zakończyli tą sprawę raz na zawsze, bez mieszania dalej w to forum.
W świetle Twojej poprzedniej wypowiedzi cofam moje słowa - skoro zgodziłeś się na publikację, o którą prosiłem, nie mam podstaw by je podtrzymywać - skoro masz odwagę cywilną, żeby zgodzić się na publikację Twoich PW, cofam więc moje słowa - nie jesteś tchórzem.
Mam nadzieję, że odbierzesz to jako gest "dobrej woli", a resztę spraw wytłumaczymy sobie spokojnie i bez nerwów na Zlocie, i mam nadzieję, że na tym zamkniemy tą dyskusję, bez noży i starych (ani nowych) karabinów.
Moja propozycja jest taka, żebyśmy nie kontynuowali tego wątku do Zlotu, pogadali, wyjaśnili sobie całą sprawę osobiście, bo, z moich doświadczeń, to ułatwia, a kontakt "przez internet" tylko nakręca takie wątki.
Wydaje mi się, że to rozsądne i liczę na to, że się zgodzisz, a po Zlocie już nie będziemy mieć nic do dodania i wątek będzie można definitywnie zamknąć.
Pozdrawiam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
O ja pitole! przeczytalem ten watek 3 razy. TRZY RAZY! To lepsze niz ksiazki pana Mroza czy tej pani od kryminalow Nie pisze tu zeby odgrzac martwego tysiac razy kotleta tylko dlatego ze to super zajebisty watek. Z drugiej strony ciekawe czy ktos podjal by sie napisania drugiego sezonu A tak wogole to jest ktos kto jezdzi frelkiem? Z rocznika 2004-2006? Bo chyba wiekszosc z tych aktywnych to raczej ma roverki
Na zlocie w Zakopanym kolega HarryVip pogodził się z Tomim i prowadził długie dyskusje nt. modeli stacji multimedialnych, Goni nie było, więc nie czuł się zażenowany, a mi, przy świadku groził pobiciem, choć nie był zbyt autentyczny, bo, z racji na wiek i tuszę, wyglądał przy tym, jakby miał zaraz dostać zawału.
Niedługo później całkowicie wyparował z Klubu, więc raczej nie doczekasz się drugiego sezonu, no chyba, że czyta cichaczem i jeszcze się tu odezwie.
PS. PW o których dyskusja toczyła się pod koniec wątku jeszcze mam w swojej skrzynce 'na pamiątkę', choć jakiś miesiąc temu nawet pomyślałem, że po tylu latach można je w sumie wyrzucić.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A tak wogole to jest ktos kto jezdzi frelkiem? Z rocznika 2004-2006? Bo chyba wiekszosc z tych aktywnych to raczej ma roverki
tak jeździ ja, WiktorCoupe, Zigg, Markzo a raczej jego ojciec i pewnie jeszcze kilku sie znajdzie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Na zlocie w Zakopanym kolega HarryVip pogodził się z Tomim
Co za brednie. Jak i gdzie to widziałeś skoro cały czas siedziałeś w kącie pod spódnicą towarzyszki?
maciej napisał/a:
Goni nie było, więc nie czuł się zażenowany,
Niby kto zażenowany i czym? Tomi? Czy może ja wygraną permanentnie sprawą w sądzie? Byłem bardziej zniesmaczony niż zażenowany ale wyłącznie twoim żałosnym zachowaniem.
maciej napisał/a:
a mi, przy świadku groził pobiciem,
Nie dostałeś w dziub z dwóch powodów. Po pierwsze kilka osób mnie o to prosiło, a po drugie całej reszcie fajnych ludzi nie chciałem popsuć zabawy.
maciej napisał/a:
choć nie był zbyt autentyczny, bo, z racji na wiek i tuszę,
Spojrzyj w lustro herosie i pochyl się nad tym nedznym widokiem.
maciej napisał/a:
wyglądał przy tym, jakby miał zaraz dostać zawału.
Co ty powiesz... ty za to wyglądałeś jakbyś w pory nawalił. I ten rąbek spódnicy którego się ak kurczowo trzymałeś. Fe. Tchórz.
maciej napisał/a:
Niedługo później całkowicie wyparował z Klubu, więc raczej nie doczekasz się drugiego sezonu, no chyba, że czyta cichaczem i jeszcze się tu odezwie.
Już ci to kiedyś pisałem. Nie ty mnie tu zapraszałeś i nie ty mnie będziesz stad wypraszał.
Dajcie juz na luz...sprawa byla w sadzie, wyrok jest, po co dalej drazyc temat?
Ależ nie chodzi o sprawę sądowa, tylko o brak kultury od którego zaczął się mój spór z HarryVIP:
HarryVip napisał/a:
Ty jesteś chora psychicznie czy tylko ograniczona?
I kilku podobnych, również na PW.
Jak widać w poście powyżej, świat się zmienia, a HarryVIP ciągle, niezmiennie ten sam.
Bedac osoba calkiem bezstronna, po przeczytaniu tej historii moge stwierdzic ze niektore osoby najechaly na HarryVip za to ze smial zaciagnac p. Malgorzate do sadu i jeszcze mial czelnosc z nia wygrac. Nie znam zadnej ze stron, ale z tresci tego watku tak to wyglada. To moje subiektywne zdanie.
I na dziendobry, ledwo sie zapisalem do tego kolektywu i juz pewnie kilka osob mnie nie lubi.
Ale ja sie tu zapisalem bo mi potrzebna wiedza na temat frelka, ktorego jestem, na ten moment, szczesliwym posiadaczem. Tak wiec chetnie postawie wirtualne piwko za informacje na temat tej rakiety. Oczywiscie pytac bede w odpowiednich watkach zeby nie robic balaganu i nie narazic sie na warny tudziez na tymczasowe zablokowanie klawiatury na tym fantastycznym forum
O ja cię kręcę. maciej pojawia się w dyskusjach raz na ruski rok, to jeszcze HarryVip wciąż śledzi wątek i forum, a do Rovera/MG ma już dalej niż ja do baletu
Markzo napisał/a:
Dajcie juz na luz...sprawa byla w sadzie, wyrok jest, po co dalej drazyc temat?
Fajnie właśnie jest! Może jakaś gala Fame MMA Roverki.pl Edition
Mam w głowie całkiem sporą kartę walk
Tego od kilku lat brakuje na forum. Jakiś akcji hardcoreowych.
Pamiętam Zlot w Zakopcu! Było fajnie i też pamiętam, że HarryVip i Tomi razem w jednym aucie omawiali funkcje stacji 2DIN
DonGelardo napisał/a:
i juz pewnie kilka osob mnie nie lubi.
A jak!? No pewnie, że tak jest
DonGelardo napisał/a:
Ale ja sie tu zapisalem bo mi potrzebna wiedza na temat frelka
A to akurat to forum średnio pasuje. Jest kilka jeszcze poświęconych tematyce LR.
Chyba, że nawiążesz kontakt z SyntaX. Wyczerpie wszystkie zagadnienia na temat LR.
DonGelardo napisał/a:
tudziez na tymczasowe zablokowanie klawiatury na tym fantastycznym forum
Jakbyś się jakimś dziwnym trafem nie mógł zalogować pisz na marek@roverki.eu
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Serio ?
Dajcie już spokój.
Firma generalnie spaliła się w środowisku a wydawali się OK ludzie.
No nic było minęło.
Jest wyrok i nie ma co dalej sprawy roztrząsać.
Fakt... Teraz to chyba częściej bywam na Zlotach Roverki.pl, niż pisze coś na Forum.
W sumie, odkąd już sam nie mam Roverka, to dla mnie dobra proporcja, bo na Zlotach pojawiają się naprawdę miłośnicy marki i zawsze jest o czym pogadać.
Ale forum ciągle śledzę...
W sumie, odkąd już sam nie mam Roverka, to dla mnie dobra proporcja, bo na Zlotach pojawiają się naprawdę miłośnicy marki i zawsze jest o czym pogadać.
Czyli twierdzisz, że jak sprzedam swojego złoma, to będę przyjeżdżał na Zloty ?
Nie wiem czy zarazykuję aby to sprawdzić
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum