jest gdzieś na forum opis jak w miarę sprawnie i samemu pod blokiem zdemontować zderzak planuje po uporaniu się z kilkoma usterkami dołożyć jakiś bardziej sportowy zderzak. Podoba mi się z MG ale czy będzie pasował bez rzeźby lub może są jakieś roverowe zderzaki wyglądające bardziej agresywnie ? widziałem gdzieś temat gdzie chłopaka zlinczowali za to że z rovera chciał zrobić mg ja tego nie chce. Chciałbym trosze usportowić mój samochód. Wyżej chłop pisał o dokładce ale nigdy nie interesowałem się tuningiem jak to się montuje ? I jak dobrać od innego auto pod względem rozmiaru czy jak ? ps podziwiam tego kolesia co sam sobie robi zderzak ja niestety nie mam narzędzi miejsca ani takich umiejętności manualnych. Graty za talent
engineV8, też byłem w podobnej sytuacji. Chciałem zmienić R75 na coś bardziej agresywnego. Wybrałem całkowitą przeróbkę na MG. Dla mnie samochód z połową jako 75 a drugą połówką MG nie wygląda najlepiej. Jak już robić to całość. Zachować jako taki wizerunek samochodu.
Na przykład założyciel tematu ma swoją wizję i to się ceni. Chce jak mniemam zostać przy Roverze ale lekko zmodyfikować jego wygląd. To mi się podoba
Heja,
Dzięki za wszystkie komentarze. Postanowiłem, że samochód zostanie już w rodzinie na zawsze więc warto trochę zainwestować czasu i energii w to aby był niepowtarzalny.
Oprócz tego co opisałem wyżej przygotowane mam już kilka innych modyfikacji:
- przednie migacze zrobiłem z 50 ledów superflux na jedną stronę, które zapalają się sekwencyjnie jedna po drugiej. Mieszczą się w dolnym otworze zderzaka pod halogenem i w migaczu. Efekt jest niesamowity - w czasie zapalania dodatkowo się rozpędzają
- do lampy przedniej wsadziłem po 100 ledów białych, zimnych superfulx na stronę zamontowanych między szarą plastikową osłoną a kloszem dzięki jest efekt świecącej linii bez punktów świetlnych - jako DRL. Biorą po 36 Watów
- Wypolerowałem ryfle na tylnych kloszach dzięki czemu są przeźroczyste.
Migacze zapalają się jak przednie czyli sekwencyjnie.
Pozycyjne to światłowód, Stop - ledy superflux.
koci_flak, ej, ej, bez takich. Przezroczyste tylne lampy? Tak fajna rzecz i bez żadnych fotek? Wstydź się i leć mi porobić zdjęcia. Ten pomysł szczególnie mi się spodobał.
koci_flak, ej, ej, bez takich. Przezroczyste tylne lampy? Tak fajna rzecz i bez żadnych fotek? Wstydź się i leć mi porobić zdjęcia. Ten pomysł szczególnie mi się spodobał.
MD wrzucę całość jak skończę projekt tzn przód i tył i lampy będą zamontowane w samochodzie - czyli pewnie za jakiś miesiąc, bo dłubie po 30-60 min dziennie w wolnych chwilach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum