Wszystko działa. WIELKIE DZIĘKI. Tego mi brakowało. Zamieniłem jeszcze miejscami podgłaśnianie i następny utwór bo jakoś wygodniej mi naciskać. BigBoy jesteś wielki
Cześć wszystkim zacznę od takiej kwestii planuje zakup rowera 75 urok niczym jaguar , a wnętrze jak rolls royce jak się uda to jeszcze w tym roku w wakacje ale przechodzę do konkretu w domu mamy zafire niestety poprzedni właściciel zdemontował sterowanie przy kierownicy ponoć to poprzedni a jak skontaktowałem się z jeszcze wcześniejszym na podstawie zdjęć wywnioskowałem że jednak ten od którego kupiłem chce odbudować takie sterowanie piloty możliwe że na dniach będę miał ale mam problem chce zbudować takie sterowanie jak tutaj jest pokazane że będę obsługiwał ekran lcd , ale u wujka googla widzę że do kostki radia zazwyczaj do iso C wpina się 3 kable a tutaj było pisane o 2 kablach na jakiej zasadzie to ma działać bo mam w domu arduino UNO już bardzo dawno jak i sporo części od mikrokontrolerów itd. W przyszłości przy zakupie rowerka chce przenieść ten projekt na mojego rowerka ale chce mamie oddać zafirke niech zazna luksusu sterowania z kierownicy dlatego proszę o pomoc jeżeli mam radio z 3 kośćmi iso A , B , C na A jest zasilanie , B głośniki a C jest sterowanie kierownicą , zestaw głośnomówiący ... itd. to które piny co muszą zawierać żeby pociągnąć do arduino i tej klawiatury.
[ Dodano: Sro Paź 11, 2017 13:57 ]
Cześć wszystkim mam firmowe autko renault mastera 2010r Tam poprzedni właściciel wyjoł orginalne radio i zostawił tylko sterowanie przy kierownicy a wyświetlacz (częstotliwości + zegarek ) zdemontował na rzecz cb-radia udało mi się od niego odkupić te radyjko ale tam nie ma wyświetlacza bo był zewnętrzny ( nie umiał go znaleść ) jak kupowałem tak więc mam radio bez wyświetlacza haha wpadłem na pomysł zrobienia tabletu do niego że pilotem przy kierownicy wybieram sobie np. nawigacje i mam offline map , wybieram radio i mi pokazuje częstotliwości z radia ale powiedzcie mi taką rzecz z pilota idzie do radia kostka jak dobrze kojarze to ISO C i co dalej zrobić mam wypiąć dwa kable z kostki iso i co dalej wyczytałem że jeden z pinów dajemy pod 5v drugi pod A0 czy tylko tyle no i oczywiście potem wgrać sketch do arduino tylko co z kablami z góry dzięki za pomoc
BigBoyPL, mam pytanie. Czy w do pilota dało by sie zaprogramować przycisk który by działał jak oryginalny POWER ? Nieraz jak zwieche załapie tablet albo się rozładuje to by sie taki przycisk przydał, a nie musiał bym pruć tableta zęby wyciągać przycisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum