Może nie mam zasobnego portfela, ale podoba mi się to auto A z alternatywnych marek jakies inne kombiaki to nawet nie wiem co mogło by być równie ładne
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Maj 13, 2019 07:17
Nie no fakt że w tej kasie i w tej klasie samochodu to ciężko coś innego znaleźć No i żeby tak ponadczasowo wyglądało, bo jeszcze pozostaje BMW ale one z 99-00rocznika to wygląda jak pradziadek 75'tki
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Maj 15, 2019 22:28
AdaskoC napisał/a:
Wybierasz najgorszą z możliwych konfiguracji w tym aucie
Jak bym miał kupić benzynę w manualu, to na pewno nie 75/ZT, batem by mnie nie zmusili
Wiesz w co się pchasz ?
Hmmm chyba zbyt drastyczna wypowiedź
Co prawda silniki V6 odpóściłem sobie ze względu na to że nie chciało mi się dłubać w rozrządzie na 4 paskach z marnym dostępem ale przesiadłem się z CDTI na 1.8T i muszę powiedzieć że po zrobieniu HGFu zaraz po kupnie to eksloatacja, obsługa, naprawy wyglądają u mnie podobnie. Opinia po pół roku jazdy i 20 tyś km.
No jedyna sensowna jak dla mnie jednostka w tej budzie to jest właśnie 1.8T albo 2.5 L na gazie :P, ale jest cięzko znaleźć jakąś z "wyposażeniem' i bez automatu
Wysłany: Wto Maj 21, 2019 19:15
1.8T bez automatu spokojnie znajdziesz, ale one mają marne wyposażenie. Nie było nigdy tempomatu w opcji czy też kontroli trakcji. Za to 2.5 jak Ci się trafi wersja Celeste a kilka widziałem w ogłoszeniach to jest full wypas. Ja odrzóciłem te silniki ze względu na konstrukcje rozrządu.... jak sam nie majsterkujesz to u mechanika cena za wymianę kosmos.... No i oczywiście jak dużo jeździsz to 1.8T przy niewiele gorszej dynamice jest ekonomiczniejsze. Ceny napraw w przypadku obydwu silników też oczywiście przemawiają za 1.8T. Gdyby nie fakt,że teraz kręcę jakieś 40tyś km rocznie to wziąłbym CDTI z grillem od V8 Super wyglądają, bez problemu znajdziesz na wypasie no i silnik pancerny i dynamiczny ale wiem że diesla nie chcesz....
No jest problem jeśli chodzi o znalezienie z silnikiem 2.5 L z wyposażeniem bardzo mało ich jest zazwyczaj to widze z silnikiem 1.8 lub 2.0. Jest tylko jeden MG ZT w Słupsku tylko nie wiem czy warto, a to już kawałek drogi no i kosztuje 14 500 zł na ogłoszeniu
Wysłany: Czw Maj 30, 2019 05:14
AdaskoC napisał/a:
Marcin84 napisał/a:
Co prawda silniki V6 odpóściłem sobie ze względu na to że nie chciało mi się dłubać w rozrządzie na 4 paskach z marnym dostępem
Nie ma tragedii z dostępem, choć nie jest tak dobrze jak w 1.8.
I rozrząd nie jest na 4 paskach, tylko na 3
Dla ciebie pewnie nie ma bo już przerobiłeś trochę sztuk i masz swoje sposoby. Ja jak patrzyłem to pewnie w trakcie wymiany doatałbym białej gorączki i źle by tp się skończyło dla mnie albo dla silnika Co do pasków to byłem przekonany że są 2 duże i 2 małe w zestawie, ale może jeden był do osprzętu i coś pokręciłem
Czy jest ktoś z okolic Słupska wstanie oglądnąć to autko
https://sprzedajemy.pl/mg-zt-t-190-lpg-slupsk-2-6bea9f-nr57102774
żeby zobaczyć czy się opłaca kupować to autko bo jestem zainteresowany tylko nie ukrywam, że to kawałek drogi ode mnie... Jeśli jest ktoś wstanie podjechać i ocenić autko proszę o kontakt. Jakoś się dogadamy
Kefir_85 jest lepsza opcja pakuj się na zlot i będziesz miał okazję z nami poimprezować a od Koronowa do Słupska już tylko niecałe 200 zawsze ktoś się podrzuci jak się znajdzie ktoś trzeźwy będziesz mógł sam go obejrzeć na pokładzie miejsce będę miał zawsze się możemy dogadać
UPS w tamtym okresie byłem średnio dostępny. Przepraszam z góry za brak odpowiedzi Auta jak nie był tak nie ma , ale kiedyś będzie chyba, że motywacja opadnie...
Widziałem ofertę tylko obawy były przed skrzynią automatyczna , a jak już się zdecydowałem to juz go nie było Marcin84 , a ta oferta to nie jest ten gość, który już stara się auto sprzedać kolejny rok Ten co niby na zlocie był i powstawiał sobie zdjęcia na FB i na olx... Chyba, że to zbieg okoliczności i też po prostu jest zielony xD
Wysłany: Pią Wrz 27, 2019 13:24
Kefir_85 napisał/a:
Marcin84 , a ta oferta to nie jest ten gość, który już stara się auto sprzedać kolejny rok Ten co niby na zlocie był i powstawiał sobie zdjęcia na FB i na olx... Chyba, że to zbieg okoliczności i też po prostu jest zielony xD
to widzę grubsza historia Jak kupowałem dokładnie rok temu swojego, to zielonego kombi wtedy nie widziałem, ale nie mam pojęcia czy to nie ten o którym piszesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum