Zrobic tylko prezentacje fotek znajdujacych sie w katalogach na dysku serwera. Do tego komentarze przechowywane w plikach txt lub w bazie danych - kwestia gustu, ja wole baze. Co zyskujemy? Wrzucamy fotki przez ftp bez koniecznosci specjalnych uploadow przez WWW. Oczywiscie wiaze sie to z tym, ze ludziom trzeba by dac dostep do FTP do okreslonego katalogu z galeriami, jednak moznaby wtedy bez problemu wrzucac duze ilosci zdjec.
Moim zdaniem to trochę komplikuje sprawę, bo trzeba zakładać konta na FTP, a interesant musi korzystać z klienta FTP.
Poza tym ja nadal nie wiem jakby to miało się odbywać batchowo, skoro każda fotka ma indywidualny opis i tytuł.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
format bylby do ustalenia, jednak wydaje mi sie, ze szybciej byloby ponazywac fotki i je wrzucic niz za kazdym razem uploadowac po jednej.
Sorry, ale ja np. wolę z polskimi ogonkami wrzucać fotki przez WWW, niż nazywać je w folderze na dysku.
Poza tym fotka ma opis + nazwę. Poszperaj w galerii jak długie potrafią być opisy.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Sorry, ale ja np. wolę z polskimi ogonkami wrzucać fotki przez WWW, niż nazywać je w folderze na dysku.
Dlatego jedyne rozwiazanie to upload przez WWW. Jesli ktos chce wrzucac wiecej mozna zrobic formularz tak, ze jesli skoncza mu sie pola do uploadowania plikow (np. 5 czy 10) to bedzie dodatkowy przycisk dorzucajacy dynamicznie pola formularza (np. kolejne 5).
_________________ God, root - what's the difference?
Dlatego jedyne rozwiazanie to upload przez WWW. Jesli ktos chce wrzucac wiecej mozna zrobic formularz tak, ze jesli skoncza mu sie pola do uploadowania plikow (np. 5 czy 10) to bedzie dodatkowy przycisk dorzucajacy dynamicznie pola formularza (np. kolejne 5).
Proponuję zatem zmodyfikować aktualny formularz w taki sposób, aby pozawalał np. wysyłać 5 fotek jednocześnie.
Jeden przycisk "wyślij", a 5 mini-formularzy dla każdej fotki.
Proponuję zatem zmodyfikować aktualny formularz w taki sposób, aby pozawalał np. wysyłać 5 fotek jednocześnie.
Jeden przycisk "wyślij", a 5 mini-formularzy dla każdej fotki.
ale jesli bedziesz chcial wrzucic 100 fotek to 20 razy musisz wchodzic na strone uploadu i wybierac foty...
ja obstawalbym przy rozwiazaniu gdzie jeden przycisk dodaje dodatkowe pola:
Zdjecie: __________________________|
Tytul : ___________________________|
Opis fotki: ________________________|
i pod tym znowu przycisk [DODAJ NASTEPNE FOTO]
Tutaj wszystko rozbija sie o problem tego, ze nie mozna wyslac za pomoca strony WWW calego katalogu.
Jest jeszcze jedno rozwiazanie stosowane przez Google w projekcie Picassa... napisac aplikacje, ktora automatycznie bedzie wysylac foty na serwer i zapisywac je w bazie, jednak wiaze sie to z napisaniem dwoch interface'ow. jeden webowy do odbioru danych, a drugi w C# (na przyklad) windowsowy.
Tak wiem... to rozwiazanie nie przejdzie
zdaje sie, ze grono.net napisalo podobna aplikacje do wrzucania hurtowo zdjec.
Wszystko to jednak wiaze sie ze drastyczna zmiana kodu w obecnej stronie, a ja sie tego boje jak ognia gdyz to tykajaca bomba Poza tym, wydaje mi sie, ze robimy w tym watku maly OFTOP moze przeniesc sie z tym w odpowiednie miejsce?
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Czyli trza strone nowa robic i tyle... kogos kto sie pobawi w php mam, ale grafikow zero
Jednak?
Moim zdaniem kilka osob powinno sie spotkac i obgadac cala koncepcje przy piwie i whiteboardzie. Wtedy to bedzie mialo sens i bedzie pewnosc, ze jak ktos sie z projektu wykruszy to inni pociagna to dalej.
Moge sie zadeklarowac na zrobienie nowej strony - lubie takie wariackie projekty
Zapytam swojego grafika, czy zrobilby cos za friko... ponegocjuje troche.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
O wilczym szańc własnie myslałem, zeby zahaczyć a Gierłoż muszę sprawdzic co ciekawego tam jest Mam jeszcze pomysła coby zaliczyc rejs kanałem Ostróda-Elbląg no i Malbork jest po drodze i ... jeszcze pewnie pare innych rzeczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum