W zeszłym tygodniu po 88 tys km zaczął mi siadać wysprzęglik.
Postanowiłem wymienić również sprzęgło bo spodziewałem się, że będzie na wykończeniu tarcza.
Nowa tarcza ma 7,5 mm , według RAVE limit jest 5,9 mm. Moja miała 6,3
Kupiłem zestaw sporzęgła National CK 9719 po rekomendacji kolegów Rowan i Apples. Zestaw kupiony za 400zł
Poprzednio w aucie mialem zestaw sorzęgła AP
Teraz jestem mega zadowolony, sorzęgło National chodzi leciutko w stosunku do AP
Również polecam ten zestaw
Jeżeli ktoś chce namiary na solidnego i dokładnego mechanika w okolicach Gdańska, który ma doświadczenie w serwisie R75 proszę o informację na PW, dam namiar.
Ostatnio zmieniony przez Pieta Pon Kwi 22, 2013 08:40, w całości zmieniany 1 raz
Pieta, Gdzie w tej cenie można kupić taki zestaw??
Tarcza sprzęgła + docisk National CK 9719 - 400zł
przedstaiciel National na polskę www.kolpax.pl Zadzwoniłem i dali mi namiary na sklep Gdańsk ul. Długa Grobla 7. Zamówiłem przez telefon i następnego dnia w południe sprzęgło było do odebrania w sklepie. Tel do sklepu 501 108 742
Do tego wysprzęglik AP - 350zł
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 14:00
apples, u mnie National wytrzymał 7kkm Ale to był akurat przypadek losowy, że tak powiem Nexus i wysprzęglik mają już równie 50kkm i żadnych problemów Tym bardziej ciekawa sprawa, że jeżdżę na pompie BMW i wysprzęglik się trzyma bardzo dobrze(odpukać)
apples, u mnie National wytrzymał 7kkm Ale to był akurat przypadek losowy, że tak powiem
co się stało?
wszystko jest losowe. Żaden producent nie ma stu procentowej pewności co do trwałości czy jakości.
Tylko, że u dobrego producenta w okresie gwarancji będzie to poziom 400 awarii na milion a dla gorszego 20 000 na milion
Prawdopodobnie jesteś jednym z pechowców, który się "załapał", ale wciąż na podstawie twojego przypadku nie wiadomo czy to sprzeglo jest dobrej jakości czy nie.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 15:29
Pieta, sprzęgło jak najbardziej dobrej jakości, ale jak ktoś ruszy kilka razy z dwójki i obrotach rzędu 3krpm, to niestety, przy którymś razie aż dym pójdzie spod maski A to wszytko autorstwa mojej matki
A co powiecie na temat sprzęgła SRL? są bardzo tanie bo za 320zł można kupić tarcze i docisk. Ale czy warto zaoszczedzic 100zł zeby później wydać na kolejną naprawe? Zakładał ktoś sprzęgło tej firmy?
Witam. Ponieważ stanąłem przed dylematem jakiego producenta wybrać kieruje się do was z zapytaniem : jak na dzień dzisiejszy sprawują się wasze sprzęgła no i wysprzęgliki. Jakie przebiegi na nich wykonaliście.
Taki sam zestaw chcę zamontować ale tarcza i docisk w KOLPAX'ie 648zł trochę mnie to rozwaliło. i biorę teraz pod uwagę jeszcze BORG AND BECK. Wysprzęglik oczywiście że AP za ok. 380zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum