Dzięki ale od twojej byłej dzielą ja tata swietlne
Mayson napisał/a:
robiłeś gwizdki w trójkątach od lusterek aby fajnie wyglądało czy jakiś inny cel? Pytam, bo przecież pod szybą są oryginalne miejsca na 2 gwizdki fabryczne.
wiesz co w sumie to powstało to trochę z nudów, zostało mi trochę maty szklanej i żywicy i tak sie jakos wymodziło, muszę jeszcze tylko wyrównać kolor boczków i tych trójkątów z deską rozdzielczą.
Mayson napisał/a:
Fotele od Accorda VI gen. pasują do V gen.?? Nawet nie wiedziałem...
Jeszcze tego nie sprawdzałem, ale koledzy z forum accorda zapodali mi wcześniej fotki mocować i wygląda na to ze trzeba będzie przerobić po jednym mocowaniu do podłogi bo u nas jest pod skosem a u nich jest równolegle do podłogi, ale rozstaw szyn jest taki sam wiec trzeba trzeba będzie tylko przełożyć mocowanie. Za jakiś czas jak bedzie juz cieplutko to postaram sie ogarnąć temat, i pokaze co i jak.
Mi to się podoba!! Ale pewnie co niektórzy powiedzą że nienawidzą takiej światełkologi... z tego co widzę jest to dobrze zrobione! Świetny pomysł wykonania! Co tam wsadziłeś jakiś plastyk? Moim zdaniem żeby to ładnie grało to musi to świecić minimalnie, nie zajasno, tak aby faktycznie zaznaczało jedynie położenie klamki a nie przy okazji oświetlało pół boczka...
Dobra wymodziłem i zamontowałem dwie klamki z przodu. Źródło światła jest trochę inaczej umiejscowione iż pokazałem wcześniej, myślę że tak jest lepiej. Docelowo będzie to świecić dużo słabiej, muszę tylko zakupić inne rezystory, bo teraz jest zdecydowanie za jasno.
To tak po krótce, na pierwszych dwóch fotkach widać co i jak jest zamontowane. W klamce wyciąłem podłużny otwór, i wpasowałem w niego kawałem pleksi. pleksi jest zmatowiona, co by się swatało ładnie rozchodziło, od tyłu podświetlona jest jedna pomarańczową diodą LED.
I tu efekt, tylko jak wspomniałem za jasno puki co.
I jak?
PS. Sorki za jakość zdjęć
Ostatnio zmieniony przez slax Pon Mar 26, 2012 20:03, w całości zmieniany 1 raz
slax, również muszę się przyłączyć do GRATULACJI i podziwu na temat ZEGARÓW, bardzo ładnie Ci to wyszło Jeżeli natomiast chodzi o podświetlenie klameczek od środka SUPER delikatnie, ciepłe światło idealnie nadaje się do tego, teraz w twoim wnętrzu panuje bardzo ciekawa i nastrojowa atmosfera
slax wielkie ogromne gratulacje za te dwa detale , które po prostu przekoks hardkorowo wzbogacają estetykę autka ! Na klameczki podświetlane już się napaliłem i chyba będą takowe u mnie w 400
Wcześniej jednak zależy mi na "Wyszlifowaniu" zegarów aby upodobnić ich podświetlenie do Twojego
Mała prośba z mojej strony, niech ktoś kto już to robił wytłumaczy mi jak mam zdjąć tarczki zegarów, gdyż ostatnią próbę ich zdjęcia (do skrobania) zakończyłem dlatego, że nie miałem pojęcia czy muszę jakoś ściągnąć wskazówki prędko i obrotomierza aby odpiąć tarczki zegarów (myślę ,że to by mogło "rozstroić" potem wskaźnik ) czy jakoś inaczej da się zdjąć te tarczki
adamek.o2, Niestety żeby to zrobić jak należy trzeba zdjąć wskazówki... potem niestety kalibracja.
Na Twoim miejscu zainwestował bym w Zegary Od R45 po liftingu, miałem takie u siebie w R400 i wyglądało także super, zegary pasują na 99% plug and play, trzeba dołożyć jeden 10 centymetrowy kabel dosłownie, zobacz u mnie w garażu jak to wyglądało http://forum.roverki.eu/g...hicle&CID=12816
Długo się nic nie działo w temacie, i raczej już nic się nie wydarzy gdyż roverek został sprzedany Jego miejsce zajęło już inne autko, ale został mi przecież jeszcze eR 200 coupe, który wymaga co prawda trochę pracy, Jego nie sprzedam na pewno, a jak tylko znajdę trochę czasu zaprezentuje też na forum.
Długo się nic nie działo w temacie, i raczej już nic się nie wydarzy gdyż roverek został sprzedany Jego miejsce zajęło już inne autko, ale został mi przecież jeszcze eR 200 coupe, który wymaga co prawda trochę pracy, Jego nie sprzedam na pewno, a jak tylko znajdę trochę czasu zaprezentuje też na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum