Oklejenia nie zrobisz samemu - no chyba, że kiedyś to robiłeś... nie jest to takie proste jak się wydaje a plastidip/plastilak nawet w spayu kupisz i sobie pomalujesz a efekt jest taki sam jak pistoletem bo to po wyschnięciu robi się jednolita folioguma
Oklejałem folią z dziewczyną materiał wyszedł 1000zł aczkolwiek teraz brał bym m3 zamiast orafol wyszlo by około 1400 ale dużo łatwiej się aplikuje niestety orafol jest mimo kanalików bardzo niewdzięczną folią do naklejania a pod folię dobrze jest mieć idealny lakier lub tak jak później robiłem to wygładzić papierem wodnym 2000 lekkie krostki wgniecenia ryski itd pod folią widać nawet jeżeli coś podszpachlujesz i wygładzisz na ideał to na foli będzie widać miejsce w którym jest szpachla
Co do plasti sprayem nie probowalem ale na pistolet elektryczny i na kompresor
Elektrycznym porobiły się mega zlewy po czym po 2 dniach wyglądał idealnie
Na przedni zderzak malowałem kompresorem efekt był świetny na początku idealna grubość itd
A potem zrobil się jakiś zasrany meszek na całym ... plastidipem tez nie zakryjesz rys i zadrapan aczkolwiek po wyrownaniu szpachla i wygladzeniu nie bedzie ich widac
Niestety plasti dip szybko i latwo oderwac nawet przy czyszczeniu zderzaka np. Z owadów po autostradzie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ale wiem, że są środki jakby utrwalające powołke plasti ..
Kumpel ma RS6 C5 wylakowana na czerwony mat i normalnie myjnie itd i dalej się to u niego trzyma.. Ale co tam zostało położone to nie powiem bo taka juz kupił...
Znaczy od mycia woda pod cisnieniem nic się nie dzieje co innego jak użyjesz siły żeby cos zdrapac to pod paznokciem mozna oderwac a jak ktos czesto demontuje pewne rzeczy tak jak u mnie to plasti dip ciężko znosi np przykrecenie powtórne śrób a jak juz się naderwie to w tym miejscu wyjatkowo latwo odejsc moze.
Co do ilości mi poszedł za każdym razem litr na zderzak aczkolwiek za każdym razem położyłem 3 warstwy a zalecają 5 więc jak 1,5 litra na element litr ponad 120 zl
Liczac w 3 drzwiowym jako 11 elementow a wiadomo dojda jeszcze lusterka slupki progi itd itd
Zderzak przod
Blotnik prawy
Blotnik lewy
Maska
Drzwi prawe
Drzwi lewe
Cwiartka prawa tyl
Cwiartka lewa tyl
Zderzak tyl
Klapa bagaznika
Dach
Wychodzi 11litrow na ubogo czyli 1300 a tak jak sie powinno 2000zl próby rozcieńczania plasti dip chyba właśnie było przyczyną wyglądu u kozika
Wiadomo mozna taniej kupic mozna oszczedniej malowac ale odbije się na efekcie końcowym
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tomi ja mowilem o malowaniu kompresorem ale plasti dipem a nie folia duzo jest aukcji ludzie pisza ze po 8l starcza na auto ale coz nigdy nie wiadomo;/ a ten plasti lak to co to za cudo ktos zna? uzywal ? dziala tak samo jak dip?
Przede wszystkim zadbaj o odpowiednia jakość takowych kosmetyków samochodowych. Sam korzystam z produktów ze strony https://m.warsztat24.pl i mogę je tobie polecić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum