Najbardziej ciekaw jestem kwestii przełożenia napędu. Zostawisz piasty z MG czy całość powędruje z Volvo ?
Cały zespół napędowy wlatuje z volva skrzynia, zawieszenie, h-ce i serwo gdyż te z MG są bardzo słabe. Nie ma co się oszukiwać zawieszenie i h-ce z MG w porównaniu do tych co siedzi w volvo to zabawki.
[ Dodano: Sob Gru 27, 2014 23:42 ]
Wziąłem się za odseparowanie wiązki elektrycznej, która mi się przyda.
W trakcie rozważania różnych kwestii podejrzewam, że zbiornik paliwa znajdzie się z przodu, a dzięki temu będzie chociaż trochę miejsca na jako taki schowek aby chociaż trochę był funkcjonalny.
Zastanawia mnie jedna kwestia. Jakie procedury mają w tamtejszej Milicjii Samochód jest z 2001 roku a wszystkie poduszki są produkcji 2011. Jest też wlepka na słupku o tym z którego są roku. Natomiast nadwozie niema żadnych śladów po kolizji pomijając wgniotkę na tylnym poszyciu.
[ Dodano: Nie Sty 04, 2015 20:49 ]
Trochę spawania i cięcia. Następny krok to dopasowanie podłużnic do MG.
Padł też taki pomysł aby z połowy wydmuszki z volva zrobić przyczepkę
[ Dodano: Sob Sty 10, 2015 23:31 ]
Rzeźbienia ciąg dalszy. Widać rozstaw kół tylnych jaki będzie docelowo.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 23:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, przód też trzeba poszerzyć. Padnie najprawdopodobniej na sanki, zwrotnice i hamulce z RX8. Wahacze najprawdopodobniej custom. Magiel hydrauliczny z Alfy 156.
Ściana pomiędzy silnikiem a zbiornikiem paliwa też już wyleciała. Kwestia zbiornika paliwa rozstrzygnie się niebawem.
Coraz bardziej jestem ciekaw jak to będzie jeździć, gdyż chciałbym przekroczyć bądź zrównać się z wynikiem 300KM.
1. Jest to data "ważności" caly osprzęt srs ma ważność 10 lat i ze względów bezpieczeństwa powinien byc wymieniony na nowy po upływiie tego czasu
2.Ktoś był na tyle pedantyczny i miał dojścia że przestrzegał instrukcji i wymienił poduchy w terminie
sprawdz date napinaczy w pasach i samych pasow
Na napinaczach są daty 2011 bodajże lipiec tak jak i pozostałe. Na pasy muszę zerknąć. Jest to auto z policji z Essex więc faktycznie mogli je wymieniać wg zaleceń.
Dzisiejsze zakupki z Rexa, z tym, że co do wydechu muszę się jeszcze zastanowić czy nie dać przelotowego podwójnego mugena na środku albo jakiejś elipsy to nocą było by widać strzały. Z tym, że kwestia jest taka, że od kolektora wydechowego do "tłumika" będzie ok 50 cm a nie chciałbym aby mnie było słychać z 10 km
[ Dodano: Nie Lut 01, 2015 19:54 ]
Powoli główką na świat. Jeśli mi czas pozwoli to za ok 1,5 tyg silnik powinien siedzieć w komorze abym wiedział gdzie montować m.in. chłodnice i wydech.
[ Dodano: Nie Lut 22, 2015 00:20 ]
Miałem trochę przestoju ale dziś parowozik trafił na właściwe mu miejsce
Zmiana lokalizacji? Niebawem okaże się czy będę miał gdzie dłubać przy projekcie, bo w przydomowym garażu nie mam warunków. Gdyby ktoś był zainteresowany to mógłbym ewentualnie rozważyć sprzedaż, choć chciałbym skończyć to co zacząłem
[ Dodano: Sro Mar 18, 2015 22:42 ]
MG wybrało się dziś na rundę przez miasto, zaparkowało w ciepłym garażu.
Kompletowanie narzędzi i pewnie będę dłubał dalej.
Trochę wzbudzałem zainteresowanie ciągnąc go za sobą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum