Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 01:34
HaDeSsS napisał/a:
moze Ty poczytaj wkoncu ze zrozumieniem
Widzę, że Ty masz z tym problem bo tłumaczysz mi coś czego sam nie rozumiesz.
Z art. który podesłałeś nie wynika, że:
HaDeSsS napisał/a:
zamontowala sprezarki na wydechu, aby szybciej odprowadzac spaliny
Interia napisał/a:
Urządzenia tego nie dało się jednak zamontować pod maską. Z dwóch względów - braku miejsca oraz zbyt dużego grzania się takiego układu. Dlatego sięgnięto po rozwiązanie niekonwencjonalne. Dwie duże turbosprężarki zamontowano tuż przed końcami podwójnego układu wydechowego, dokładnie pod tylnym zderzakiem!
Jeśli nie wiesz dlaczego turbosprężaki zostały połączone z układem wydechowym to radzę zapoznać się z budową i działaniem turbosprężarki
wikipedia napisał/a:
Turbina, napędzana gazami wylotowymi z silnika, zamienia energię tych gazów na energię mechaniczną, która służy do napędu sprężarki sprężającej powietrze przed dostarczeniem go do silnika.
Ze względu na Twoje zdolności czytania ze zrozumieniem podkreślę, że turbosprężarka ma za zadanie dostarczenie silnikowi sprężonego powietrza, a nie jak twierdzisz szybszemu odprowadzaniu spalin.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 01:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widzę, że Ty masz z tym problem bo tłumaczysz mi coś czego sam nie rozumiesz.
ja Ci nie tlumaczylem dzialan turbosprezarki, tylko podalem to jako przyklad, myslalem ze na wydechu zamontowali sprezarki takie jakie stosuje sie przy dolocie. sory zly przyklad
co do meritum to dalej sprawa nierozwiazana wiec skup sie na tym bo mijasz sie w zeznaniach, pierw mowisz ze 2 km nie wiecej, jak ja Ci tlumacze ze moze wiecej to Ty mi piszesz ze nei trzeba Ci tlumaczyc tego wiec zdecyduj sie jakie masz zdanie
są rożne drogi - albo ucina się końcówke od tłumika końcowego i na jej miejsce wspawuje się tą którą chcesz kupić. Są też wersje z tak zwanym gwoździem - czyli śrubą mocującą do środka obecnego końca tłumka -> wtedy to jest w pełnm słowa znaczeniu nakładka.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Panowie ostanio jechałem za Hondą Civic Sport i miała całkiem nieżle wygladający tłumik taki jak ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=381199836 . Jak myślicie czy da się coś takiego znaleźść do Roverka 214si 1997r?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum