_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 09:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z racji urlopu niestety nie było mnie obecnej przy tej dyskusji. Kompletnie przeoczyłam propozycję pitera34 na temat admina. W tej kwestii, ok, mogę pomóc BRT. Odezwę się do Ciebie na GG w tej sprawie.
Jeśli zaś chodzi o naszą stronę. Zgadzam się z Markiem, że kod musi być czytelny dla pokoleń. W związku z tym oparcie strony na phpBB jest chyba dobrym rozwiązaniem. Strony są czytelne, a nie musimy mieć przecież strony która będzie "full wypasem" i tryskająca fajerwerkami.
Druga opcja, która zrodziła mi się w mojej małej łepetynie to oparcie strony na CMS-ie. My korzystamy z EZ Publish. Dzięki temu osoby nie znające kodu html mogą sobie tę stronę tworzyć ponieważ piszą tylko tekst, a EZ sam to wystawia na stronkę zgodnie z nadanymi stylami.
W dalszym ciągu jest problem z grafiką. Ja coś mieszam w Corelu ale to stanowczo za mało by stworzyć profesjonalny layout na stronę. Może ktoś wśród szanownych forumowiczów jest na tyle światły by stworzyć taki layout i go pociąć?
Nowy nuke nawet jest polatany, ale nie da sie don zrobic upgardu naszej strony
Co do galerii... sprawdzilem system wrzucania hurtowo zdjec skryptem napisanym pod te wlasnie potrzeby i ... dziala
Wady sa takie, ze tylko jedna osoba moze na raz wrzucic fotki, nie mozna byc zalogowanym wielosesyjnie... ale moze da sie to zmienic.
Zasada dzialania jest taka, ze wrzuca sie poprzez strone (wyslij) zip'a ze zdjeciami, pokazuja sie miniaturki i nalezy je w prosty sposob opisac. Po zakonczeniu pracy wskazuje sie galerie gdzie ma byc zdjecie umieszczone i wyslij...
Dopoki nie bedzie nowej strony i nowych rozwiazan galerejnych ja bede preferowal ten sposob wrzucania. To mi pozwoli fotki dodawac do strony klubowej, a nie tworzyc osobne linki.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
a moze by tak troche usprawnic obecna galerie
teraz po wejsciu do galerii konkretnie dzial Zloty, w/g mnie jest lekki bajzel
przydaloby sie rozdzielic spoty lokalne od zlotow ogolnopolskich
a nawet lokalne podzielic na województwa
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum