Ja mam takie radyjko i bardzo sobie chwalę.
Ale musisz zwrócić uwagę czy zeszło z taśmy w Chinach czy w Tajlandii
Te z Tajlandii są o wiele lepsze.
Minusem tego radia jest to że gdy odepniesz zasilanie to po włączeniu masz kanał 33 a nie 19.
Trochę to dziwne i upierdliwe, ale ten typ tak ma.
Jak często jeździsz autem to możesz spokojnie dać stałe napięcie np od podtrzymania radia i wyłączać je potencjometrem.
Ja mam do tego radia oryginalną antenę Siro ML145 i mi zbiera z 10-15km.
Edit
Ja mam antenę Siro ML145 a nie Sunker ML145.
Ostatnio zmieniony przez SyntaX Czw Cze 16, 2011 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam takie radyjko i bardzo sobie chwalę.
Ale musisz zwrócić uwagę czy zeszło z taśmy w Chinach czy w Tajlandii
Te z Tajlandii są o wiele lepsze.
Minusem tego radia jest to że gdy odepniesz zasilanie to po włączeniu masz kanał 33 a nie 19.
Trochę to dziwne i upierdliwe, ale ten typ tak ma.
Jak często jeździsz autem to możesz spokojnie dać stałe napięcie np od podtrzymania radia i wyłączać je potencjometrem.
Ja mam do tego radia oryginalną antenę Sunker ML145 i mi zbiera z 10-15km.
a co myślisz o tym zestawie ??http://allegro.pl/cb-radio-alan-109-antena-midland-wtyk-oslona-new-i1668976238.html
hubert1910 daruj sobie anteny krótsze niż 1m - fizyki nie oszukasz, im dłuższa, tym lepsza. Odradzałbym także wynalazki pokroju titanium, sunker. Dołóż te 50 zł, kup Sirio ML i masz antenę na lata nawet jeśli zmienisz radio na lepsze.
hubert1910 daruj sobie anteny krótsze niż 1m - fizyki nie oszukasz, im dłuższa, tym lepsza. Odradzałbym także wynalazki pokroju titanium, sunker. Dołóż te 50 zł, kup Sirio ML i masz antenę na lata nawet jeśli zmienisz radio na lepsze.
hubert1910 już powiedziałem... skoro masz 200 zł dołóż jeszcze te 50 zł i taki zestaw (alan 109 + sirio ml) na okazjonalne trasy wystarczy. W przyszłości kupisz sobie najwyżej lepsze radyjko, a antenę będziesz już miał, bo jest na prawdę niezła
A ja chyba się skrócę z anteną - mam Hustlera (dostałem ) i Wilsona Little Willa i jakoś ciągle zaczepiam na parkingach itp, choć w trasie są w sam raz.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No ja tez miałem landkiem bliskie spotkanie 3 stopnia z niskim wiaduktem.
Landek wysoki do tego antena 145cm.
Było brzdęk brzdęk brzdęk.
Ale antena jest na szczęście na sprężynie.
U mnie też jest zwykle tylko brzdęk, brzdęk, ale mnie to drażni.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dobra, ale radio trzeba dobrze uziemić bo zbiera mocno zakłócenia.
Ja miałem wycie i strzelanie w radiu jak spryskiwacze włączałem
Przykręciłem kabelek masowy do obudowy radia i od tego czasu zero zakłóceń.
Tak naprawdę to poleca uziemiać sobie obudowę każdego radia CB. Zobaczycie o ile czystszy dźwięk będzie.
Po tym jak dostałem dzisiaj 4 mandat w tym roku postanowiłem że kupie lub reanimuje swoje daio CB .
Mam uwaga uwaga cobre 102 czy jakoś tak i antene na magnes niby z 5 km sciagała ale jeszcze gruszka jest coś zepsuta.
Zastanawiam się czy reanimować sprzet pewno z 70 zł by chcieli.
Czy kupić za 300-350 zł jakieś radio z antenką.
Na antenie nic nie mam antena ma 100-120 cm.
Co radzicie do vw polo służbowego.
Pzdr,
Borsi kuba
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 80 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Sie 30, 2012 01:09
Nadszedł czas na zmiany
Po Unidenie Pro 520 XL przyszedł czas na Presidenta Harry III ASC.
Dotychczasowa antena (Sirio ML145) śmiga już u innego forumowicza
U mnie zagościła teraz 2-metrowa Sirio Turbo 5000.
Zestaw nie najtańszy (wyszło mnie to 800zł) ale zdecydowanie wart swojej ceny.
Nadawanie/odbiór rewelacyjny.
Zasięg w trasie (mobil-mobil) 20km i zero szumu.
Przy 25km już trochę zakłóceń jest.
_________________ President Harry III ASC + Sirio Turbo 5000 + Pirat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum