Miałem mały zastój spowodowany zimą, a co za tym idzie brakiem warunków do dłubania w garażu. Przed minusowymi temperaturami zdążyłem zalać do auta świeżego paliwa, bo po roku stania to wiadomo co się z oktanami dzieje, wpadło też porządne ebc:
odświeżyłem trochę wygląd przodu przez zamontowanie lepszej siatki i pomalowaniu na czarno grilla:
w cieplejszy dzień umyłem furkę, bo się nieźle zakurzyla od tego stania, nie najgorzej się prezentuje:
podłubałem trochę przy czujnikach, pokonfigurowałem wszystko jak trzeba:
owinąłem kolektor wydechowy bandażem termicznym:
no i niestety, po paru odpaleniach, pojawił się !@!$# up, a dokładniej wyciek z okolic filtra oleju:
okazało się, że za mocno przykręciłem czujnik ciśnienia oleju, a że ma stożkowy gwint, to rozsadził gniazdo czujnika, więc pompa oleju do wymiany
Jeden błąd i już grubo w plecy . Pompa trudno dostępna, bo ma wyjścia na chłodnice oleju, wyjęcie jej to zdjęcie rozrządu. Jak widać po zdjęciach wyżej już wyjęta i po dłuższym zastanowieniu postanowiłem, że włożę pompę od wersji bez wyjść na chłodnice oleju, ale chłodnica oczywiście dalej będzie w obiegu.
[ Dodano: Pią Lip 16, 2021 15:25 ]
Okej... jest mały update, fotorelacja na szybko, bo nie ma czasu:
Pompa out
pompa in
Z braku wyjść na chłodnice oleju dotoczyłem gwint do adaptera przeniesienia filtra, niestety nie podłączyłem jeszcze chłodnicy, ponieważ boje się , że oryginalna chłodnica albo wypluje jakiś syf albo nie zniesie pracy w szeregowym obiegu lub co gorsza zrobi jakieś restrykcje, trzeba włożyć customową chłodnice oleju
część z filtrem
filtr zamontowałem przy zbiorniczku płynu chłodzącego
tak wiem, estetyką nie powala ale to ma jeździć nie wyglądać
odpuściłem zabawy z blacharką tylnej klapy i udało się kupić poliftowy tył (bardzo mi się podoba ten napis na klapie)
zadbałem w końcu o środek żeby się przyjemniej jeździło
Wpadł środkowy wydech przelotowy co by trochę jednak go wyciszyć
Na tych kołach trochę koza ale tylko zregeneruje ori do ZSa i wrócą 17tki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 16, 2021 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum