Nagle dotarło do mnie że jadę samochodem ale w środku jest totalna cisza radio gra sobie cichutko, fotel BARDZO wygodny no i olśniło mnie ... pomyślałem sobie: musze mieć taką furę był to oczywiście Merc !
W środku cichutko, fotel jeszcze WYGODNIEJSZY, wygląd o niebo PIĘKNIEJSZY - to moja 75-ka . Wiem - nieładnie się przechwalać, ale tak to wygląda .
Co do jednego się zgodzę - odgłos zawieszenia w Mercach jest bezkonkurencyjny. Chodzi mi tylko i wyłącznie o barwę dźwięku dochodzącego do podróżującego podczas pokonywania nierówności, gdyż poziom dźwięku (wyciszenia auta) jest spotykany w wielu autach. Ale to tylko moje skromne zdanie ...
Pozdrawiam Przewodnik-a !
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 14:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przewodnik [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 05:51
Marian_K napisał/a:
W środku cichutko, fotel jeszcze WYGODNIEJSZY, wygląd o niebo PIĘKNIEJSZY - to moja 75-ka
No tak ! I cóż ja mam powiedzieć ? Zewsząd tabuny Rover'ków, a ja tu sam jak palec ! Nie mam szans Oczywiście nie zgadzam sie z Marianem_K oczywiście że Marian_K żyje w błędzie to oczywiste że JA mam rację ale cóż ... na tym forum na pewno nikt się ze mną nie zgodzi
Pozdrawiam po raz kolejny wszystkich Rołwerfanów
W środku cichutko, fotel jeszcze WYGODNIEJSZY, wygląd o niebo PIĘKNIEJSZY - to moja 75-ka
No tak ! I cóż ja mam powiedzieć ? Zewsząd tabuny Rover'ków, a ja tu sam jak palec ! Nie mam szans Oczywiście nie zgadzam sie z Marianem_K oczywiście że Marian_K żyje w błędzie to oczywiste że JA mam rację ale cóż ... na tym forum na pewno nikt się ze mną nie zgodzi
Pozdrawiam po raz kolejny wszystkich Rołwerfanów
Mietki też są fajne
Jak dla mnie im starsze, tym lepsze
Miałem Beczusię – no po prostu komplet wypoczynkowy – kanapa i dwa fotele Fajnie było.
A otwarty W107 rzuca mnie na kolana Nie wspominając o W108/109, Gullwingu (a właściwie to całej rodzinie Pontonów) itd A w ogóle to myślę o (a nawet przeglądałem ostatnio na Allegro) W116 albo W126
Mam nadzieję, że teraz poczułeś się lepiej
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Przewodnik [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 08:46
Przemek_Docent napisał/a:
A w ogóle to myślę o (a nawet przeglądałem ostatnio na Allegro) W116 albo W126
Noooooooooo ! Teraz to se chłopie chyba na tym forum nagrabiłeś po całości
Eee - przecież napisałem, że dostrzegam zalety w Mercach. Tak naprawdę, to ja nie jestem żadnym maniakiem motoryzacyjnym - do Klubu zapisałem się tylko i wyłącznie z powodu klimatu jaki tu (na forum) panuje. A Klimat wiadomo - tworzą Ludzie. Tak więc wcale nie jestem upartym maniakiem i propagatorem jedynej słusznej marki samochodowej.
Mój teść jest natomiast maniakiem Merca (jeździ nimi od 20 lat) i w niedzielę wyjeżdża po kolejne auto do Holandii. Ze wstępnych rozmów z nim wnioskuję, że przyprowadzi .... Volvo, bo niestety podziela opinię Docenta, że te nowe Merce to niestety nie to samo co kiedyś
Pozdrawiam!
Przewodnik [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 09:05
Marian_K napisał/a:
podziela opinię Docenta, że te nowe Merce to niestety nie to samo co kiedyś
A tu się z kolegą Docentem zgadzam ... to niestety smutna prawda.
Jednak Volvo ? Why ?
O to musiałbym teścia spytać. Ode mnie to: why not? Mi podobają się Volviaki. S80 - bryka full wypas. Teraz trochę tego jeździ na drogach więc się opatrzyły, ale jeszcze 5 lat temu jak widziałem takie cudo na drodze to reagowałem tak, jak inni teraz na widok R75.
Mój teść jest natomiast maniakiem Merca (jeździ nimi od 20 lat) i w niedzielę wyjeżdża po kolejne auto do Holandii. Ze wstępnych rozmów z nim wnioskuję, że przyprowadzi .... Volvo, bo niestety podziela opinię Docenta, że te nowe Merce to niestety nie to samo co kiedyś
Pozdrawiam!
Ciekaw jestem, czy wie, że nowe VOLVO to też niestety nie to samo, co kiedyś...
Za dużo w tym wszystkim elektroniki... Ma się co psuć po latach...
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
nowe VOLVO to też niestety nie to samo, co kiedyś...
Coraz częściej wydaje mi się, że można to powiedzieć o każdej marce.
Teraz nikomu (piszę o producentach) nie zależy na tym aby samochód jeździł bezawaryjnie 20 lat. Ludzie prowadzą bardziej konsumpcyjny tryb życia niż kiedyś, moda zmienia się bardzo szybko, technika również i tak naprawdę jak ktoś kupuje nowe auto, to po 3 latach nie chce nim już jeździć, bo mu się zwyczajnie nie podoba (o technologi nie wspomnę). Po co więc robić auta wytrzymałe (inwestować w badania, testy, drogie materiały itp...)?
Takie mamy czasy...
nowe VOLVO to też niestety nie to samo, co kiedyś...
Coraz częściej wydaje mi się, że można to powiedzieć o każdej marce.
Teraz nikomu (piszę o producentach) nie zależy na tym aby samochód jeździł bezawaryjnie 20 lat. Ludzie prowadzą bardziej konsumpcyjny tryb życia niż kiedyś, moda zmienia się bardzo szybko, technika również i tak naprawdę jak ktoś kupuje nowe auto, to po 3 latach nie chce nim już jeździć, bo mu się zwyczajnie nie podoba (o technologi nie wspomnę). Po co więc robić auta wytrzymałe (inwestować w badania, testy, drogie materiały itp...)?
Takie mamy czasy...
Pozdrawiam!
Dokładnie. I to się niestety powoli tyczy każdego rodzaju sprzętu Nieważne czy to odkurzacz, samochód czy telewizor...
S.McQueen, Le Mans
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum