Powolij ale to znacznie kompletuje kolejne czesci na uklad hamulcowy:
- Czekam jeszcze na przesylke klockow oraz zestawu naprawczego tloczkow
- Na ten czas doszly tarcze oraz przewody w oplocie
- Kolejne elementy do ukladanki lezace w pokoju
- Oraz niedawno zostały zakupione nowe opony Toyo T1-R
Ostatnie elementy doszly:
[ Dodano: Pon Maj 01, 2017 18:23 ]
No to zaczeło się robić coś w końcu z autem w tym roku troche spóżniony post o tydzień ale cóż.
Warunki odrobinę spartańskie ale ważne że nie leje po aucie i po głowie a pogoda nie rozpieszczała w tym czasie
Zaciski oraz jarzma zostały zawiezione do piaskowania oraz malowania proszkowego mam nadzieje że po majówce będą gotowe ale to się okaże.
Niestety ale wymiana została przeprowadzona przymusowo myślałem, że kończą się klocki a po zdjęciu zacisku klocki były w miarę lecz lekko ścięte pod kątem ale to nie był największy problem okazało się że odkręciła się dolna śruba od jarzma i oczywiście zgubiła
Więc postanowiłem zrobić już wszystko naraz a części zostały zakupione oraz doszła regeneracja tylnych zacisków z nowymi tłoczkami co nie było w planie ale tak to już jest jak się bierze za zrobienie z czymś.
Zaciski dotarły można zacząć rozbierać wymieniać tłoczki i uszczelki.
Wszystko wymienione teraz czas na montaż do auta.
[ Dodano: Wto Maj 16, 2017 17:33 ]
Hamulce zostały zamontowane w aucie oraz został wymieniony płyn hamulcowy na nowy Ferodo DOT 5.1 no to teraz można jeździć
No coż taki mój los hehe drugi raz ten sam błąd a próbowałem do tego nie dopuscić ale ważne ze działa jak ma działac
[ Dodano: Pon Cze 19, 2017 22:58 ]
Niestety ale trzeba kupić nowa podstawkę oleju wraz z adapterem.
No cóż najechałem na pęknięta tarcze ( ciagnika siodłowego TIR ) przy okolu 100km/h zerwało adapter który przykręca się podstawkę filtra oleju oraz filtr na dzień dzisiejszy nie znalazłem większej ilości zniszczeń. O dziwo pompa oleju wraz z gwintem do nakręcania filtra wyszła bez szwanku.
O to winowajca... :
[ Dodano: Wto Paź 10, 2017 17:59 ]
Ostatnimi czasem została naprawiona a raczej zrobiona na nowo wiązka tylnej klapy odrobinę przesadziłem z długością ale będzie na czym skracać jak znowu sie zepsuje
W czasie poprawek lakierniczych znalazłem czas aby wysłać rozpórkę przód oraz tył do malowania proszkowego i tak się to prezentuje
Ostatnio zmieniony przez Avinle Nie Lip 01, 2018 22:40, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum