Witam, nie wiem czy była ta kwestia poruszana, ale czy był/jest jakiś dział, w który można wrzucać zdjęcia swoich roverkow?:) Coś na zasadzie wątków/działu galeria : )
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2014 09:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wstawka filmowa w znacznikach [ movie ] [/ movie ] działa tylko dla youtube.com i naszego wewnętrznego player'a filmów. Aby wstawić film z youtube musisz pomiędzy te znaczniki wstawić tylko kawałek linku z youtube zawierające id filmu - np. v=1cxv892y5
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wiem. Jak za pierwszym razem mi powiedziałeś tak robię i nie wyświetla. Popróbuję jeszcze, bo może wciąż coś źle robię.
[ Dodano: Sob Cze 07, 2014 23:20 ]
No niestety, u mnie nie prądzi. Nie widzę w ogóle player'a na żadnej z przeglądarek
Chrome, Avant Browser, Internet Explorer.
Na pewno dobrze wrzucam między znaczniki, bo ładuje odtwarzacz player.php
W dziale "porady różne" proponuję dodać temat "kosmetyka samochodowa" tudzież "pielęgnacja naszych aut".
Wewnątrz można byłoby podwiesić kilka kluczowych tematów, takich jak:
-Tapicerka skórzana
-Tapicerka materiałowa
-Lakier
-Plastiki
-Opony
-Felgi
-Przeciw korozji.
Do poszczególnych tematów można wtedy przenieść istniejące już wątki porozrzucane po różnych częściach forum.
Powyższe tematy są tak ogólne, że nie powinny stanowić osobnych wątków, gdyż w zasadzie w każdym z powyższych zupełnie inne treści będą dotyczyły, konserwacji, regeneracji, czyszczenia czy też profesjonalnych środków do detailingu.
Propozycję wysuwam gdyż z pewnością wielu użytkowników ma co nieco do powiedzenia na temat używanych przez nich środków. Sam ostatnio znalazłem rewelacyjny środek do opon, choć wcześniej przetestowałem już kilka. Taka tematyka pozwoliłaby wymienić się doświadczeniami i uniknąć zbędnych kosztów, zwłaszcza, że dobre kosmetyki potrafią dość sporo kosztować, ale czasem okazuje się, że większy wydatek szybko się zwraca, bo na przykład dany środek zużywa się znacznie wolniej od tańszego odpowiednika.
W przypadku braków kadrowych mogę zająć się moderacją tego tematu, gdyż i tak regularnie przeglądam forum w pracy, a to jest działka, która mnie interesuje (co prawda od niedawna, ale przynajmniej raz na 2 tygodnie staram się kupować jakiś ciekawy specyfik i dopieszczać nim swoje auto).
Będę wdzięczny za opinie innych użytkowników odnośnie mojego pomysłu. Jeśli pominąłem jakiś temat kluczowy, to także będę wdzięczny za podpowiedź - pisałem z pamięci, nie wzorując się na żadnym innym forum motoryzacyjnym
Może to i dobry pomysł. Jest co prawda dział"tuning wizualny" a w nim "woskowanie", z tego co zauważyłem cieszy się dosyć mizerną popularnością. Osoby zainteresowane detailingiem pewnie śledzą forum"kosmetyka aut", stricte tematycznym, ale faktycznie może i u nas by się coś takiego przydało. Nie wszystkie kosmetyki z górnej półki to złoto, a i budżetowe dają radę, a K2 tempo to wcale nie jest lek na zadrapania i przetarcia. W sumie jestem za powstaniem takiego działu, może pora rozprawić się z mitami i faktami dotyczącymi prawidłowej pielęgnacji naszych aut, w sumie każdy chce mieć zadbany samochód
Andrew -> dziękuję za poparcie. Właśnie pomysł zrodził się po tym jak spędziłem dzisiaj pół godziny przy półce ze środkami do pielęgnacji kokpitu, po czym wróciłem z niczym, bo stwierdziłem, że nie wiem co wybrać, bo nie chciałbym żeby środek świecił mi się jak patelnia i błyszczał tłustymi plamami jak na giełdzie w Słomczynie
Pomyślałem, że zajrzę na forum i poszukam odpowiedniego wątku, a tu cisza - w tuningu wizualnym tylko woskowanie. Czasem ktoś coś ciekawego napisze w "co dziś zrobiłem dla swojego R" albo w wątkach poszczególnych aut. Sam jednak nie jestem takim zapaleńcem, żeby siedzieć na forum specjalistycznym. Tak samo jak mając do lakierowania element nie wchodzę od razu na forum lakierników, a próbuję znaleźć kogoś polecanego na forum To samo można z resztą powiedzieć o oponach, gdzie na profesjonalnych forach można znaleźć zaawansowane testy chyba wszystkiego, podczas gdy ja potrzebuję czegoś co jest dobre w opinii przeciętnych użytkowników, a nie pasjonatów, którzy po brzmieniu dźwięku w słuchawkach są w stanie podać z jakich metali zrobiony jest kabel
i mimo wszystko ponawiam sugestię o usunięciu lub przesunięciu w dół działu o instytucjach wspierających. dział istnieje już trochę czasu, a tam ani widu ani słychu żadnego wpisu, nic.
oj nie zgodzę się... jak dopisywałem coś w moim temacie a później chciałem coś poprawić to pomimo, że mój post był najnowszy w dziale to musiałem się przekopać przez kilka starszych postów o autach klubowiczów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum