Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Jestem świeżo po wymianie wysprzęglika razem z mocowaniem. Zauważylem, że pedał sprzęgła chodzi dziwnie lekko jakby zaraz znowu miał wpaść w podłogę. Odpowietrzałem zgodnie z instrukcją zznalezioną na forum. Moje pytanie brzmi czy wysprzęglik powinien tak chodzic jak na załączonym filmie bo wygląda to tak jakby mocowanie mialo się zaraz złamać? Czy tak powinno być i łapa sprzęgła zazwyczaj chodzi tak ciężko czy jest to oznaka kończącego się łożyska, oleju w skrzyni etc. Dodam że biegi wchodzą lekko i bez żadnych zgrzytów.
łapa sprzęgła powinna w pewnym zakresie chodzić całkiem luźno, a pchając sprzęgło na pewno już nie da się ręką pchnąć. Jeśli chodzi o mocowanie, to powinno być sztywno.
Nie wiem co jest na filmiku, bo jest prywatny i nie mogę go zobaczyć.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
To nie plastik tylko blacha w podkładzie antykorozyjnym. Czyli rozumiem że nie powinno nią tak miotać? O czym to może świadczyć? Co do odpowietrzania spróbuję jeszcze raz odpowietrzyć i dam znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum