Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 23:55 [2.0 Di 105KM] Dymienie na czarno i problem z kluczykiem
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, od niedawna jestem posiadaczem Roverka 400. Kupiłem go niestety z mankamentem, a dokładnie to, ze czasami kluczyk nie chce załapać przy zapalaniu, trzeba z 3,4 razy przekręcić zęby odpalił, a jak załapie to odpala od strzału. Przy kręceniu kluczykiem, nic się nie kreci, po prostu nie chce załapać. Akumulator jest sprawny, bez zastrzeżeń. Dodatkowo mocno kopci przy przegazowywaniu go na luzie na wyższych obrotach. Mocno na tyle, ze na asfalcie zostaje sadza. Nie wiem czy to kopcenie to cos groźnego, jestem niestety laikiem w tych sprawach. Mógłbym prosić o pomoc?
Dodatkowo chciałbym wymienić w roverze olej . Jaki mi polecacie?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 23:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum