Wysłany: Sob Paź 10, 2015 11:44 [R75] drganie kierownicy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem drganie kierownicy przy hamowaniu podczas szybszej jazdy. Co to może być? Tarcze na przodzie? 3 lata temu były wymieniane. Z góry dzięki za odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 11:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mogą być też klocki do blachy zjedzone albo zjedzone nie równo np z jednej strony do blachy, przez co nie równo też biorą ale w takim przypadku i tarcze pewnie by poleciały. Zrzuć klocki i zobaczysz jak to wygląda i ile mm tarczy zostało.
Witam, do mechanika nie zdążyłem jeszcze zajechać, ale dziś rano zmieniłem koła na zimówki i przy okazji je wyważyłem. Zauważyłem, że drgania są już praktycznie niewyczuwalne. Możliwe, że winne tutaj były źle wyważone letnie felgi?
Dzięki, z przednią felgą letnią faktycznie mam coś nie tak, bo ostatnio co chwilę musiałem dopompowywać. Na wiosnę do regeneracji, chyba że w tygodniu problem powróci na zimówkach.
[ Dodano: Pią Paź 23, 2015 09:32 ]
Problem powrócił, auto u mechanika, klocki i tarcze do wymiany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum