Wysłany: Sob Paź 24, 2015 15:26 [R400]Dmuchawa,silnik dmuchawy-różnice między wersją EU a UK
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1998
Witam
Jeżdżę w Anglii Roverem 420 (benzyna) - wersja europejska - czyli kierownica po lewej stronie.
Niestety padła mi wczoraj dmuchawa - sprawdzone - zasilanie dochodzi. Zupełnie nie reaguje na prąd.
Wyczytałem na forum, że wersja Angielska i Europejska różnią się nadmuchami - ok logiczne.
Chodzi o to, że jestem teraz bez wentylacji, pogoda typowo angielska a na Ebay-u dostępne są same wersje od samochodów z kierownicą z prawej strony.
Czy między tymi dwoma wersjami różni się tylko obudowa czy również sam silnik i czy da się go podmienić, czy jest może scalony z obudową ?
Znalazłem na Rimmerbros numery seryjne wersji UK i EU jednak przy wyszukiwaniu na Ebay sprzedawcy używają bez pojęcia obu numerów wystawiając wersję UK.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 24, 2015 15:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie działa na żadnym biegu, plus i masa jest na przewodzie ale silniczek nie startuje, próbowałem też dołożyć zasilanie wprost z akumulatora - bez zmian.
Czyli jak rozumiem mogę kupować angielską wersję bez obaw, że będzie dmuchać w przeciwną stronę ?
Martwi mnie trochę, że w Rimmerbros są dwa modele tej dmuchawy - wersja LHD i RHD. Różnią się też numerami seryjnymi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum