Wysłany: Sob Gru 12, 2015 12:03 [R211] Stukotanie/grzechotanie ze skrzyni biegów
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1998
Cześć!
Coś mi grzechocze w czasie jazdy ze skrzyni biegów Sprawa dziwna, w czasie jazdy przy takim lekkim uskoku na drodze pojawiło się lekkie pukanie. Występowało ono w czasie jazdy ze stałą prędkością, przy przyspieszaniu i hamowaniu silnikiem była cisza, wyraźnie słychać to od strony kierowcy. Po 2 dniach przerodziło się to nagle w grzechotanie W czasie przyspieszania jest cisza, hamowanie silnikiem lub jazda ze stałą prędkością = grzechot. Jest to dźwięk synchroniczny, głośny tak samo nie zaleznie od prędkości. Nie występuje na wstecznym biegu
Jak podniosłem przód auta i włączyłem 2gi bieg na odpalonym motorze to nic nie słychać, natomiast przy gwałtownym szarpnięciu sprzęgłem pojawia się stukot. Do tego prawe koło kręci się cały czas, a lewe tylko chwilami. Nigdy nie sprawdzałem tego w innym aucie niz zs, a on ma szpere i tam ciągle kręciły się oba koła.
Ktoś ma jakiś pomysł? siadła skrzynia? różnicówka się wysypała? przeguby raczej nie mają luzu...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 12, 2015 12:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Teraz odpaliłem auto z uniesionym przodem, 4 bieg i dodawanie/odejmowanie gazu. Napierdziela z okolic wyjścia na lewy przegub czyli tak jak mówisz, wysrała się różnicówka
Jak się posypie całkiem, to auto unieruchomione prawda? więc strach jechać, żeby nie wracać na lawecie ?
Jak to tylko łożysko zdechło, to można naprawić ... jak cos więcej, szukałbym używki skrzyni. MI jak łożysko padało właśnei w różnicówce, to hałasowało w pewnych zakresach prędkości.
Jak to tylko łożysko zdechło, to można naprawić ... jak cos więcej, szukałbym używki skrzyni. MI jak łożysko padało właśnei w różnicówce, to hałasowało w pewnych zakresach prędkości.
trzeba do tego wydrzeć skrzynie i rozebrać, jak mam to robić to już wyjme cały zespół napędowy, bo od długiego czasu planuje zmianę na 1,6 16v
slax napisał/a:
Skrzyniunia na Ciebie już czeka Marksiu
razem z moturem także trzeba dokoksić osiołka
BigBoyPL napisał/a:
5C35 ?
pojęcia nie mam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum