Wysłany: Pon Gru 28, 2015 22:19 [R75] Problem z czujnikiem położenia wału korbowego
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich mam poważny problem.
Mam rovera 75 2.0v6 który nie odpala.
Wymieniony został czujnik położenia walka rozrządu oraz już 3 z rzędu czujnik położenia wału korbowego (na żadnym z nich nie odpala ). Po podpięciu pod komputer wyskakuje błąd "Obwód czujnika wału korbowego A" Kostki wszystkie które były możliwe sprawdzone,bezpieczniki również. Ktoś ma jakiś pomysł bo mi już brakuje cierpliwości
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 28, 2015 22:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak po polsku nie tłumaczone a tam przecież jest jeden i nie wyskakuje błąd z niego
[ Dodano: Wto Gru 29, 2015 11:48 ]
A czy możliwe jest że czujnik jest nie taki? bo zakupiłem nowy ale pod logiem bmw.
Mój stary ma numer NSC100831 a na tym nowym są numery 1709616 i 106 1408
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Miałem podobny problem, przy przekładce silnika z 2.0 na 2.5 mechanik mi ułamał czujnik i musiałem kupić nowy. Na nowym zamienniku, który mi kupił w ogóle nie odpalał. Na następnym silnik przerywał i świecił się na krótki moment check engine. Po tygodniu całkowicie padł. Pojechałem do znajomego i podpowiedział mi, że czujnik jeżeli już to nowy oryginalny albo nawet używany, a nie żadna podróba, bo albo w ogóle nie odpali albo będzie głupieć.
Kupiłem od AdaskoC za kilkadziesiąt złotych używkę i już jeżdżę ok 3, 4 miesięcy bez najmniejszych problemów
Nie wiem czy przypadkiem nie pasował by nowy czujnik z KIA Carnival 2.5 V6 bo to roverowski motor był
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Zamawiałem w s-part.pl i dali mi nie taki widocznie.
[ Dodano: Sob Lut 13, 2016 19:08 ]
Panowie jest problem po sprawdzeniu podobno mój czujnik produkcji BMW zamienia sie na numer z land rovera czyli mam taki jaki powinien być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum