Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam.
Chcąc odkręcić filtr paliwa uszkodziłem odłamałem plastikową tulejkę do której podłącza się elastyczną rurkę prowadzącą do pochłaniacza par paliwa. Chodzi mi o ten fragment będący integralną częścią "zespołu wtryskiwaczy" (tego elementu z napisem iniection).
Czy można jeździć bez użycia tego pochłaniacza, ewentualnie zatykając dziurę po rurce? Przepraszam z góry za niefachowe określenia elementów.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 06, 2016 22:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To z napisem "injection" to kolektor ssący. Koniecznie zatkaj te dziurkę, bo silnik będzie nierówno pracował. Bez pochłaniacza możesz śmiało jeździć. Tylko benzyna będzie parowac w środowisko.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum