Wysłany: Nie Mar 27, 2016 18:14 [214i] Problem z centralnym zamkiem (Lucas)
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam problem z centralny zamkiem w 214. Zamknął się elegancko z pilota ale otworzyć już nie chciał. Dioda na desce nie migała jak zwykle. Po otwarciu samochodu kluczem alarm się nie włączył, a po włożeniu kluczyka do stacyjki nie było żadnej reakcji. Wyglądało tak jakby całkowicie padł aku. Taka totalna padaka. Zdjąłem klemę, założyłem od nowa no i ożył.... alarm oczywiście.
Od tej pory nie mogę sobie poradzić. Nie pomaga wpisanie kodu ani wciskanie przycisku zamykania lub otwierania. Wiązkę w klapie tylnej sprawdziłem bo miałem z nią już kiedyś problemy. Nie wiem co z nim zrobić.
Wiem, że ten temat był już wałkowany wielokrotnie - wiązka w klapie, krańcówki...
Piszę post mając prośbę - czy zna ktoś serwis w Warszawie a najlepiej na Targówku gdzie są spece od alarmów, immobilaizerów roverkowych ?
Niestety szukam jak najbliżej zamieszkania, bo muszę go holować bo oczywiście odcina zapłon.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 27, 2016 18:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymieniłem, ale nie pomogło. Jeszcze rozbiorę centralkę może tam jakiś diabeł siedzi.
W Święta nie linczuję.
Wesołych Świąt zatem.
[ Dodano: Wto Mar 29, 2016 12:14 ]
Ok, uporałem się.
Nie wiem do końca co zrobiłem ale najpewniej niepotrzebnie wyjąłem bezpiecznik od sygnału dźwiękowego (żeby mi nie wył podczas prób) .
Alarm nie wył ale i nie dział prawidłowo obwód - nie migała dioda na desce !
Wsadziłem bezpiecznik i po dwukrotnym przyciśnięciu przycisku na pilocie (nie pamiętam którego) rozbroił się. Ot proste.
Tak czy inaczej i tak szukam speca który za rozsądne pieniądze wybebeszy mi cały ten centralny, immobilaiser, alarm. To nie pierwszy raz jak mam z nim problemy. Po co mi w samochodzie za 2 tysie takie kłopotliwe zabezpieczenia ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum