Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam.
Udało mi się zdobyć nową gałkę zmiany biegów, ale mam mały problem z jej założeniem. Starą zdjąłem z lekkim użyciem siły, bo była na wcisk. Niestety nowa ma jakby mniejszą średnicę wewnętrzną i nie wchodzi do końca na drążek. Z tego co udało mi się ustalić to były dwa rodzaje mocowań: na wcisk i wkręcane. Teoretycznie wszystko powinno być ok, chyba że czegoś nie wiem?
Przy okazji - demontaż konsoli środkowej, aby wymienić żarówki podświetlenia sterowania nawiewem to wyższa szkoła jazdy czy z użyciem śrubokręta płaskiego/krzyżakowego i nożyka powinienem sobie poradzić?
Dodam, że mam wersję przed liftem.
Pozdrawiam,
Kermit
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 01, 2016 14:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja przy wymianie gałki zmiany biegów rozwierciłem środek gałki i wtedy zszedł bardzo nisko, wiadomo druciarstwo ale siedzi bardzo mocno wręcz będzie problem w przyszłości ze zdjęciem.
Co do demontażu konsoli środkowej, zaczynasz z tyłu za podłokietnikiem (dwie śrubki), potem zaślepka pod ręcznym (dwie śruby), po bokach pod kierownicą i pod schowkiem (dwie śruby) i wszystko elegancko schodzi, potem już analogicznie reszt pod konsolą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum