Wysłany: Pią Kwi 01, 2016 22:30 [R400]Pukanie w silniku.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam , mam pytanie odnośnie stukanie w silniku. Więc tak , stukanie słychać dokładnie u góry z głowicy , na zimnym silniku dobrze słychać te stukanie a jak sie rogrzeję to trzeba sie wsłuchać żeby je usłyszeć. Wraz ze wzrostem obrotów pukanie jest szybsze. Duże sie naczytałem o panewkach , tłokach , popychaczach itp. i tez wiem że normalne jest to ze na zimnym puka lecz zastanawia mnie to czy na gorącym powinien całkowicie przestać pukać czy jednak jest to normalne i nie mam sie czym martwić? Zaznaczam , że jak silnik jest gorący to naprawde trzeba sie wsłuchać żeby usłyszeć. Ostatnio olej wymieniłem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 01, 2016 22:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie jest to samo - ale silnik nie bierze ani grama oleju, nie dymi na jakikolwiek kolor, olej wymieniany na czas. Mam wrażenie jakby jeden tłok ten bliżej rozrządu coś było z nim nie tak, na zimnym odpala i klekocze jak diesel a jak sie na grzeje to już troszke mniej, ma moc, nie dławi sie, prowadzi sie świetnie ale ten klekot..... ten typ tak ma ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum