Wysłany: Nie Maj 15, 2016 11:34 [R214, 97r, 75KM] Uszczelka pod aparatem zapłonowym
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam,
mam taki problem otóż moja uszczelka pod aparatem zapłonowym zaczęła przepuszczać olej. I mam taki problem ponieważ nie mogę znaleźć jej nigdzie w internecie, aby ją kupić.
Jej wymiary to 32x47x10. I mam do was następujące pytania:
- Czy pomoglibyście mi ją znaleźć na jakiś aukcjach w internecie bądź na jakiś sklepach internetowych, aby zgadzał się wymiar 32x47x10?
- Czy przy wymianie wystarczy zdjąć pokrywę od zaworów i tą uszczelkę bez problemu "wybije", czy też jest to większy problem potrzebujący interwencji mechanika?
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 15, 2016 11:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chodzi Ci o uszczelniacz wałka rozrządu tylny.
Choćby tu:
http://allegro.pl/uszczel...5716086772.html
tylko poproś o tylny, bo jak założysz tam przedni, to dalej będzie sikał...
albo lepiej podejdź do pierwszego lepszego motoryzacyjnego i będziesz miał prawie od ręki.
Nie musisz ściągać pokrywy zaworów, tylko rozdzielacz. Wydłubiesz go śrubokrętem, nowy wciśniesz palcami.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nie wiem, na wałku rozrządu na pewno powinien być uszczelniacz 30x40x7. Innej uszczelki tam nie ma.
Jeśli jesteś pewny, że masz takie wymiary jak podałeś, to podejdź do sklepu z hydrauliką siłowa, albo z częściami do maszyn rolniczych, i poproś o pierścień uszczelniający o takich wymiarach i dostaniesz na 99% od ręki.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tylko pamiętaj, że jak to tylny uszczelniacz to powinien być kierunkowy lewoskrętny. Od strony rozrządu jest prawoskrętny. Od biedy może być niekierunkowy, ale nie wytrzyma tyle co kierunkowy.
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum