Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam Panowie.
Jestem nowy na forum ale to też wynik niedawnego zakupu w/w roverka :)
Otóż problem jest następujący- w starym silniku prawdopodobnie pęknięcie bloku w zwiazku z czym przeszczep i tu pytanie. Stary silnik był na aparacie zapłonowym (również 1.6) zaś znajomy mechanik zamówił także 1.6 z tym, że na cewce i tu pojawia się pytanie czy jest możliwość w jakiś sposób przerobienia tego? Proszę o wyrozumiałość bo nie jestem w 100% biegły jeśli chodzi o mechanike ale na forach innych marek (o roverach nie znalazłem takiego przypadku) były opcję iż wszystko bylo na zasadzie plug&play zaś w niektórych jedynie wymiana całej instalacji plus komputer a to mi sie zdecydowanie nie uśmiecha zważywszy ile już zostało zainwestowane...
Pozdrawiam Serdecznie i mam nadzieje, że coś doradzicie.. :cry:
Michał
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 15, 2016 15:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
oba silniki masz na cewce, tylko 2 16 masz rozdzielacz i palec, a w 25 masz dwie cewki
Jak dla mnie lepiej poszukaj takiego silnika jak miałeś, przekładasz i już
zważywszy że silnik jest już zapłacony przywieziony i spoczywa w garażu to raczej cieżko może być ze zwrotem, wiem z tym że jak już mówiłem szukam opcji co trzeba by przerobić żeby to chodziło na tym konkretnym silniczku
Proszę dojść do meritum i skupić na tym co z tym fantem zrobić czyli jakie będą potrzebne przeróbki a nie bawić w wujka dobra rada, prosiłem o poradę tylko i wyłacznie techniczną i właśnie takiej potrzebuje
wśród 280 stron ciężko coś znaleźć nawet wyszukując przez wyszukiwarkę,- proszę mnie do google nie odsyłać gdyż gdym coś znalazł tam to nie zadawałbym tu glupich pytań , w takim razie prosiłbym o sprecyzowanie o jakie elementy chodzi.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum