Wysłany: Sro Cze 13, 2007 06:45 [R416] Komputer - błędy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich i mam pytanie: w aucie którym jeździłem (vectra) mozna było sprawdzić domowym sposobem błędy zapisane w komputerze. Zwierałem dwa piny w kostce diagnostycznej i kontrolka check na desce wyświetlała mi nr błędów, liste możne było zdrukować z neta.
PYTANE - czy w moim roverku też tak można? słyszał ktoś o tym? kjeśli tak co i jak....
Pozdrawiam....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 06:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zostaje podlączenie do komutera. Albo oryginał -Dla Ciebie najbliżej w Krakowie, bo spece w Rzeszowie powiedzieli mi, że komputera już nie mają. Albo Inny warszrat, który ma Boscha KTS'a lub ewentualnie MAGa. W Dębicy gość ma MAG'a. Ja KTS'a mam zamówionego - ma być pod koniec czerwca. Tyle, że KTSem cudów w Roverku nie nadziałasz. Sprawdzisz blędy i wykaszujesz je ale nic więcej.
Odczyt z czujników przecież też jest. W niektórych można też diagnozować ABS i SRS.
Do SRSu KTSem sie dostać w Roverku raczej ciężko. Tak jak piszesz odczyt wartości rzeczywistych jest ale w porónaniu z tym co KTSem można zrobic w Audi czy Vw to Roverku niestety niewiele .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum