Wysłany: Sro Sie 03, 2016 13:25 [R75] Zaślepki na dach, zdejmowanie gałki zmiany biegów
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Witam poszukuję zaślepek na dziurki które zostały prawdopodobnie po bagażniku na dach, w środku jest gwint, szukałem na allegro, może źle wpisuje nie wiem, kojarzy ktoś gdzie mogę takie coś dostać??? No i druga sprawa jak się zabrać do zdjęcia gałki zmiany biegów odkręca się ją w lewo jak w niektórych samochodach czy gdzieś są mocowania? Jak to wygląda bo nie chce czegoś spartolić
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 03, 2016 13:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Sie 03, 2016 14:17
Gałką możesz pierw poruszać w prawą i lewą, to lżej schodzi.
Tak jak koledzy wyżej piszą, trzeba ją pociągnąć na siłę, bo ona siedzi na wcisk.
Uważaj przede wszystkim na lampkę podsufitki i przednią szybę, a w drugiej kolejności na czoło i zęby.
Już niejeden z tu obecnych dostał z gałki/pięści w twarz przy próbie zdejmowania jej
Wysłany: Sob Sie 06, 2016 15:53 [R75] Zaślepki na dach, zdejmowanie gałki zmiany biegów
Co do zaślepek, to na allegro są dostępne ale razem z listwami dachowymi. Zadzwoń do któregoś sprzedawcy i spytaj czy sprzeda Ci same zaślepki tak jak mi. A jeśli nie to koszt takiej listwy z zaślepkami to od 20 do 50 zł sztuka.
Ja zaślepki zastąpiłem zwykłymi kołkami/spinkami plastikowymi w postaci grzybka.
O takie coś: http://allegro.pl/spinki-...6163335390.html
Pojechałem do sklepu gdzie mają takie spinki i coś dobrałem na miejscu. Kupiłem większe, więc trzonek skróciłem na odpowiednią długość a jego grubość ściosałem tak aby z oporem weszło w gwint w tej listwie dachowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum