Wysłany: Wto Sie 09, 2016 18:57 [R75] Jak zdjąć/założyć tapicerkę tylnych prawych drzwi?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Witam, kupiłem niedawno Roverka i trafiłem na wyjątkowego niechluja na szczęście tylko pod względem wnętrza a nie technicznych spraw, naprawiłem ostatnio wiszące klamki w drzwiach, wiszącą lampke podsufitki z tyłu, przyszedł czas na tapicerke tylnych drzwi(prawych) tak jak na zdjęciach odstaje ona, widać że była jakoś klejona, nie mam pojęcia jak to zdemontować, założyć spowrotem łatwiej bo wiadomo jak się zdejmowało, ktoś pomoże? Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po całym obwodzie drzwi( dół i boki sa na klipsach wciskanych) pod zaslepka na środku klamki masz śrubkę, jak ja wykręcisz i zwolnisz wszystkie klipsy to ciągniesz boczek w górę.
Zakładasz odwrotnie, tylko z drzwi wyciągasz czarne plastiki które zakładasz na blachę w boczku. I zaś to wciskasz na drzwi.
Pamietaj o kolejnosci:
1 klamka
2 boczne spinki spod i boki
3 ciągnięcie na koncu w gore a nie do siebie. Jak zdemontujesz boczek bedziesz wiedzial dlaczego mozesz tez po prostu puknac od spodu w boczek (oczywiscie po podwazeniu bocznych spinek i wykreceniu srubki klamki).
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
zrobiłem w takiej kolejności jak piszecie, dzięki wielkie, okazało się że jeden klips jest ukruszony, generalnie głupio zaprojektowane te boczki trzymają sie od góry tylko na tych metalowych zaczepkach bezsensu zamiast pojechać dookołą tymi klipsami, no ale cóż... jeszcze raz dziękuję za porady teraz muszę poszukać tych klipsów do kupienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum