Przekładka z angola i to niedbała, bo na pierwszy rzut oka widać, daj sobie spokój bo to raczej bomba na kołach
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Chłopie popatrz na średnie ceny tych aut tu ci ktoś za szóstke oferuje sprawne auto phi..... bzdura wierutna.
Poprzedniego z 1999r kupiłem sprawnego czystego i zadbanego i europejskiego. W 3 lata wpompowałem w niego 26 tysi a kupiłem za 12. wystawiłem go za 10 kafli i był najdroższy na allegro z przebiegiem prawie 300kkm z czego ponad połowa na LPG, przyjechał koleś i powiedział ze jeszcze tak zadbanym nie jeździł i go wziął bez szemrania a ty chcesz kupić z a 6 sprawnego?śmiech na sali
[ Dodano: Pią Wrz 02, 2016 22:56 ] Dominoz brak zamka w drzwiach kierowcy i ramiona wycieraczek wygięte na odwrót
MG TF 160 srebrny pocisk
Licznikom już sie nie przyglądałem bo sensu już nie było jak sie nie chciało przy przekładce takich tanich rzeczy ogarnąć to co dopiero maglownica i ABS a do tego nawiewy. Swoją drogą golas nawet klimy nie ma
MG TF 160 srebrny pocisk
Jak mi na serwis dzwoni klient i mówi że kupil Freelandera za 5000 to się pytam:
"Ale złotówek czy EUR".
Jak mówi że złotówek to mi nagle telefon zasięg traci
Nawet nie chcę widzieć u siebie takiego bo szkoda mojego czasu.
W miarę ogarnięty egzemplarz to wydatek około 15.000zł.
Ten za 7,5 -> prawdopodobnie przekładka (bo nie widać dokładnie), z tyłu pewnie walony bo ma światła od MY2002, albo cały walony bo przednie błotniki ma wymienione , albo zderzak (brak otworów na kratki a są w zderzaku) - podejrzewam błotniki bo nie pasują ani do progów ani do drzwi.Dodatkowo albo mega podstawowa wersja, albo przeróbka z 'commertial' - jedna poducha i brak klimy.
Drugi -> przekładka 100%.
W tym budżecie raczej ciężko liczyć na sensowny i bezpieczny egzemplarz... a przynajmniej nie od razu
za 9 tys kupisz z gazem europejskiego ale na pewno będzie miał wkład początkowy w granicach 3-4 tys. mojego sprzedałem rok temu za 9900 i koleś dołożył jedynie wymianę zamka pasażera bo silniczek padł i uszczelnienie silnika bo lekko ciekło z miski olejowej. Kupił zaraz po zmianie oleju i z nowym aku wszystko udokumentowane. więc się da. Niestety naszukasz się bo o europejskiego z gazem ciężko, a jeszcze żeby silnik miał sprawną uszczelkę głowicy to jeszcze trudniej.
przeniesienie butli to zakładając nowa butlę pewnie z 800-1000. trzeba wyciąc schowek i zaspawać podłogę i wymienić część wydechu lub przerobić jakoś sensownie.
MG TF 160 srebrny pocisk
Rynek jest zalany tandetą ściagniętą z U.K przerabianą u mietka w stodole za 2000 zeta.
Wygrzebianie czegoś sensownego wymaga albo cierpliwości, albo większego budżetu.
W takiej kasie w 95% to przekładki na oplu, z drutowanym układem hamulcowym, pociętymi i lutowanymi wiązkami i cudami w wentylacji - to tak w podstawie.
w głębszym spojrzeniu to pierwsze roczniki które wymagają wymiany wiskozy, dyfra na nową rewizję, naprawy mocowań wózka zawieszenia, nagrzewnicy a za chwile będą wymagały zmiany IRD.
Chyba że trafisz takiego który ma to porobione i udokumentowane. Ale to wymaga czasu.
Tak jak Winu pisze, poza tym uparłeś sie na olx? poszukaj na otomoto i na allegro ostatnio przeglądałem to były z 2-3 w miarę rokujące w twoim budżecie ale i tak najlepiej kup sobie bez LPG i sam załóż wyjdzie może 1000 drożej ale przynajmniej będziesz wiedział że silnik nie jest skatowany dziadowsko wyregulowaną instalacja LPG
[ Dodano: Sob Wrz 03, 2016 16:28 ]
Z zakupem 75 w kombiaczu i z lpg możesz mieć czasem większy problem jak z landkiem
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum