Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 12:23 [ MG ZR 160 ] Bagażnik nie otwiera się
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
Mam mały problem z tylną klapą od mojego MG ZR. Nie da się otworzyć tylnej klapy, guzik na pilocie działa to samo tyczy się czujnika w samochodzie. Najprawdopodobniej jest to silniczek od otwierania bagażnika i pytanie brzmi jak otworzyć bagażnik ? tym bardziej że nie umiem rozłożyć kanap z tyły i tu pojawia się problem. Liczę na jakieś wskazówki.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak dasz radę złożyć tylnią kanapę, to dostaniesz się do bagażnika.
Na przeciwko ciebie po środku powinien wtedy znaleźć się zamek.
Naciskasz śrubokrętem płaskim czy czymś, pchasz i otwierasz.
Tylko problem polega na tym że ja nie mogę rozłożyć kanapy albo nie umiem po prawej stronie tzn. po stronie od pasażera jest taki przycisk ale jak go wciskam to i tak nie mogę rozłożyć tej kanapy może jest jeszcze gdzieś jakiś mechanizm o którym nie wiem. Chyba że da się jeszcze od środka jakoś otworzyć bagażnik.
Oparcia kanapy w Roverkach składa się od strony bagażnika. Z wnętrza auta musisz wcisnąć rękę pod półkę i wymacać klamki na oparciach - ciągniesz w górę i voila.
A ten guzik po prawej stronie to jest nie wiadomo od czego
W rover 200 na tylnej kanapie jest mechanizm (bolec) kładzenia oparcia kanapy od wewnątrz auta ale raczej trzeba go podnieść a nie wciskać. Może w mg jest podobnie.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Mam jeszcze jeden problem. Nie mogę otworzyć bagażnika. Próbowałem od wewnątrz ale nie wiem zupełnie jak się do tego zabrać. Ktoś może rozbierał i wie jak otworzyć lub zdemontować zamek w bagażniku?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Wrz 19, 2016 12:02
ADI-mistrzu, niekoniecznie, mi bez uszkadzania wiązki zamek się zyeb... poruszałem troche mechanizmem zamka, wskoczył tam gdzie miał wskoczyc i działa, już 2x tak musiałem niestety robic
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Wrz 19, 2016 12:59
taaaaaaaki wacek a nie dobrze, mi przez linke zrypaną ciągle się zamek w klapie otwierał, wymieniłem zamek, w plecy z 60pln z przesyłka a tu się okazało że dalej to samo, tak więc nie chwal 45 bo to tylko kwestia czasu w R aż coś pie.. popsuje się znaczy
ADI-mistrzu udało mi się na szczęście samemu do tego dojść. Tak jak mówiłeś uległa awarii wiązka tylnej klapy, ale na szczęście udało się to naprawić. Dzięki wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum