Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam mam wyciek z pompy wtryskowej nie doszedłem jeszcze z którego miejsca dokładnie, ale na pewno nie cieknie z przewodów tylko z pompy. Orientuję się może ktoś gdzie w okolicach warszawy uszczelniają pompy vp30 ? za rozsądne pieniądze
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 16, 2016 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.
Odświeżam temat...
Ostatnio uszczelniałem pompę w R400 SDi i teraz dziwnie szybko odpala , autko postoi dwa dni i odpala dosłownie od razu, tj. na rozgrzanym silniku, czyżby szczelność pompy miała tu znaczenie, wcześniej były nieregularne przypadki że rano, przeważnie jak stał na podjeździe do garażu, to rano nie odpalał tj. powinien, czwilę kręcił.
Pojawił się też inny problem, ale to prawdopodobnie złośliwość rzeczy martwych, na rozgrzanym silniku ma wyższe obroty jałowe lub falują obroty na zimnym ale rzadko, muszę sprawdzić na kompie czy to nie przypadkiem silnik krokowy a może coś innego. Macie jakiś doświadczenie w tym przypadku?
Z góry dzięki.
logan, jak ma nie miec znaczenia szczelność? przeciez jak jest nieszczelna to sie zapowietrza
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2016 15:08 ]
logan napisał/a:
silnik krokowy
na pewno to on nie masz silnika krokowego w dieslu
Widzisz jesteś człowiekiem typu "wiem wszystko o..." ja nie muszę wszystkiego wiedzieć od tego są fachowcy z danej branży, dzięki temu mają pracę. Jakbym wiedział wszystko tj. Ty, to by nikt nie zarobił.
Ogólnie nic nie wniosłeś to tematu tylko szyderę, typowy nabijacz postów.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Wrz 07, 2016 14:31
pytałeś czy to moze mieć wpływ to Ci odpowiedziałem, z silnikiem krokowym to tak pojechałeś że szok to Cię naprostowałem żebyś sobie wiochy u mechanika chłopie nie narobił bo jak zobaczą że jesteś zielony w temacie to Cię skroją po prostu bo tak to często działa niestety, co do szydery... weź chłopie nabierz dystansu trochę
Ostatnio zmieniony przez bociannielot Sro Wrz 07, 2016 14:37, w całości zmieniany 1 raz
Typowy czy nie typowy, forum jest tez po to by wiedzieć więcej niż inni i nie dac zarobić tym którzy szukają w naszej niewiedzy okazji do wyciągnięcia większej ilości złotówek...
Swoja droga bocian nieźle nabija te posty ze ma ich 3500 i nie dostał bana.
Wyraził sie dość dosadnie, ale nakreślił o co chodzi z pompą.
I jeśli ktoś zaprojektował by bylo szczelne to takie powinno pozostać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum