Wysłany: Sob Paź 22, 2016 20:21 [R620] regulator napięcia?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Mam od jakiegoś czasu problem z przepalającymi się żarówkami LED i niedawno zauważyłem (może tak mam "od zawsze") po odpaleniu, światła przednie i podświetlenie licznika mocniej świecą po dodaniu gazu, gdy zdejmę nogę z gazu przygasają...
co może być przyczyna? alternator, regulator czy stabilizator napięcia (jest takie cuś w naszych R.?) ?
_________________ Roverek sprzedany, miał Go zastąpić 25, ale...wyszło inaczej.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 22, 2016 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
słabe szczotki alternatora lub felerny regulator napiecia. Albo kiepski akumulator który zabiera cały prąd.
Patrząc jednak na twoje kłopoty z LEDami to sugerują one szczotki i regulator napiecia. Sprawdzić warto też jeszcze czy nie ma pików napięcia, trzeba by zmierzyć na akumulatorze miernikiem wskazówkowym (bo cyfrowy nie wykaże) napięcie czy nie ma skoków
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum