Wysłany: Nie Paź 23, 2016 17:03 [R75] Dziwne stukanie przy włączonej klimie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mniej wiecej dwa tygodnie temu usłyszałem dziwny stukot z okolic prawego przedniego koła, stuka tylko na sprzęgle bądź na jałowym i tylko przy właczonej klimatyzacji. Jeden mechanik stwierdził ze poduszki silnika są do wymiany stąd taki hałas, drugi że to rozrząd ( swoją drogą nie wiem skąd ten pomysł) a trzeci stwierdził że to sprężarka od klimy co by miało sens. I teraz pytanie z tym związane - czy ktoś miał już taki problem i czy da się to rozwiązać bez wymiany sprężarki? Czy jest to objaw jej skrajnego zużycia i niestety trzeba wymienić?
Z góry dziekuję za odpowiedzi, używałem szukajki lecz nic nie znalazłem co by mogło pomóc.
Ostatnio zmieniony przez klejsza Nie Paź 23, 2016 17:38, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 23, 2016 17:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jako, że jestem na tym forum nowy wypada się przedstawić.
Witam jestem Marcin.
To miło. Jednak od przywitań mamy tutaj inny dział, a na forum technicznym obowiązuje ściśle określony system tytułowania wątków. Zatem do dzieła Marcinie, bo Ci ten temat ktoś z moderatorów bądź administratorów usunie.
A co do Twojego tematu, może jeszcze koło pasowe? Nagraj i pochwal się.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
koło pasowe raz się samo (!) poluzowało i spadł pasek, samo koło wydaje się ok. Za paskiem klinowym jest drugi nie wiem od czego i własnie on dostaje dziwnych drgań
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum