Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Od paru dni przegladam forum i niestety nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.
A mianowicie.
Jakie sa wartosci pokazywane przez komputer w punktach kat wtrysku oraz dawka paliwa. Problem polega na tym ze nie umiem jej ustawic. Kiedy ustawiona jest tak ze rano odpala bez problemu pokazuje blad kata wtrysku a kiedy z rana ciezko odpala nic sie nie zaswieca. (Swiece sprawdzone). Po podlaczeniu do komputera wartosci sa nastepujace:
Kat wtrysku 4 stopnie
Dawka paliwa 22 stopnie
Przy rozgrzanym silniku na wolnych obrotach.
Po przestawieniu nastawnika popmy zmienia sie kat a po przestawieniu pompy na pasku dawka paliwa.
Proszę o wskazowki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Suru55 Czw Lis 24, 2016 21:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 24, 2016 16:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po przestawieniu nastawnika pompy zmienia sie kat a po przestawieniu pompy na pasku dawka paliwa.
Jest na odwrót. Nastawnikiem reguluje się dawkę, a pompą kąt.
Jakaś duża ta twoja dawka, na podobnym sprzęcie mi pokazywało 7.
Wydaje mi się, że rozregulowałeś pompę, było nie ruszać dawki tylko kombinować z kątem. Prawidłowy kąt to 2-4, ustawiony metodą prób i błędów.
Pompa byla usz zelniana i przyszla rozzegulowana niestety... I nie chcial odpalac w ogole. A jezeli chodzi o ten kat i dawke to podpiolem komputer sprawdzilem bylo katu 4 stoopnie przestawilem nastawnik i nagle zrobilo sie 3. Dawka sie nie zmienila. Potem przestaeilem kat na pasku to dawka paliwa zmienilaa sie na 8.
Wystarczy kts bosch, który jest popularny wśród mechaników. On pokazuje jaki kąt i dawkę trzeba ustawić, a jak ustawić to przecież wiesz bo już się bawiłeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum