Wysłany: Nie Gru 04, 2016 20:24 [R75] Problem z panelem klimatyzacji i parujące szyby
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Problem dotyczy działania panelu klimatronika. Po odpaleniu auta jest wyłączony. Jak wcisnę np grzanie szyby, wyświetla przez chwile temperaturę (22 stopnie) i po chwili w tym miejscu jest "Er". Ogrzewanie szyby tylnej nie działa, klimatyzacja też nie. Szyby parują. Po teście klimy wykazało błąd FC 21 i 22. Czyli to ten czujnik na środku deski przy szybie Aby zmieniać temperaturę (i ją widzieć na wyświetlaczu) trzeba zaraz po wciśnieniu trybu Auto wcisnąć tryb ECON. Wtedy niby działa, ale jak tylko dam auto lub przycisk przedniej szyby, zaraz jest Er... Pomóżcie bo nie da się jeździć z tak zaparowanymi szybami. Ktoś spotkał się z takimi objawami
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 04, 2016 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przyświeciłem lampką na czujnik i po teście klimatyzacji FC 00. Więc czujnik jest sprawny. Niestety nadal pozostaje problem z panelem i Er zamiast temperatury. Kilka osób na forum miało z tym problem tylko nikt nigdzie nie napisał co było przyczyną
Znalazłem na forum angielskim identyczny przypadek jak mój. Okazało się że bezpiecznik nr 4 jest spalony. Szybko poleciałem sprawdzić bezpiecznik pod schowkiem i też okazał sie spalony . Wymieniłem i wszystko pięknie działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum