Wysłany: Sro Mar 01, 2017 20:12 [R75 2.0] po wymianie świec nie odapla - kręci,
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Cześć,
Mam problem z odpaleniem R po wymianie świec.
Przyjechałem normalnie z pracy zgasiłem samochód w garażu po 40 minutach zabrałem się do pracy,
Wymieniałem świecie 1 do 1 ( zdejmowałem jeden kabel, wykręcałem świecę wkręcałem nową, zakładałem kabel -tzn fajkę na świecę) - więc na pewno nie pomyliłem kabli, przewodów itp.
Iskra na świecach jest (sprawdzałem na 3 przednich) - tzn nowe wkręcone, sprawdzałem na starych
Auto kręci nie odpala, benzyna jest - rezerwa, ale wskazówka podnosi się.
Nie wiem jak sprawdzić pompę paliwa bo jakiś jej nie słyszę przy przekręceniu na zapłon (nawet kładłem się pod samochodem - druga osoba kręciła kluczykiem) - zaraz wykręcę jedną ze świec zobaczę czy jest mokra.
-
Nie wierzę, że nagle coś się spierdzieliło - może coś z czujnikiem uderzeniowym ?- wymieniałem świece stojąc po prawej stornie auto, może jakoś wcisnąłem, ale nie wierze.
Pomysły ?
[ Dodano: Sro Mar 01, 2017 20:12 ]
Temat opanowany, winnym okazał się któryś z bezpieczników pod maską nie miał dobrego styku i nie załączał (po przekręceniu stacyjki) przekaźnika pod nogami pasażera. Wykręcenie i ponownie kręcenie pomogło
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 01, 2017 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum