Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam,
Mój dwumas zaczyna powoli klękać i prosić o wymianę raz już był regenerowany. słyszałem że jest możliwość przebudowy zastawu dwumasowego na jednomasowy.
Nie mówię tu o jakiś spawaniach czy innych czarach chodzi o wyminę całego zestawy dwumasowego na coś takiego firmy Valeo
Parę osób powiedział że po wymianie mają odczucia jakby jeździli z uszkodzonymi poduszkami silnika (mowie tu o innych autach). Znajomy wymienił w oplu dwumas na zestaw jednomasowy i chodzi pięknie.
Czy ktoś z was zrobił coś takiego. Jeżeli tak to powiedzcie czy zmienił się komfort jazdy, itp.
PS.
Proszę o merytoryczna dyskusję nie g!@#$o burzę.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 28, 2017 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam ten zestaw od jakichś 40 tysięcy km. Marian mówił, że ponoć może od tego paść skrzynia, ale zobaczymy. Roznica jest. Przede wszystkim są takie fazy przy przyspieszaniu, że słychać ze silnik wpada w rezonans. Ruszanie też wymaga trochę delikatniejszego obchodzenia się ze sprzęgłem, ale tego akurat można się było spodziewać. Ostatnio też zaczął mi mocniej drgać na wolnych obrotach, ale muszę poczyścić wtryskiwacze, bo już korekty mają w okolicach 1,5 i to też pewnie może mieć na to wpływ.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum