Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Próbował ktoś zmiany koloru podświetlenia zegarów i panelu klimy. Nie pasuje mi jakoś blady kolor biały. Takie rozwiązanie mnie interesuje jak na podswietleniu panela klimy
Link
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widziałem na żywo na spocie w Krakowie, ale tylko zegary. Wygląda interesująco. Niestety lutowanie bez Hot Air to będzie mordęga. Oglądałem panel klimy i wszystkie LEDy są mikroskopijne.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sob Kwi 26, 2014 19:53
Chyba jednak najlepszym rozwiązaniem będzie stacja lutownicza. Diody w panelu klimy są tak małe iż Hotair może je popalić . Ale na pewno projekt powoli wcielę w życie .
W rzeczywistości niebieskie lepiej wyglądają szczególnie przyciski od sterowania szybami. Ja sam się tym nie bawiłem dlatego dużo wnieść nie mogę do tematu, link prowadzi do instrukcji, jak zmienić kolor panelu sterowania klimatyzacją http://www.spunagain.co.uk/ztblueled.pdf , mi pozostało zmienić jedynie przebieg na niebieski, zegary standardowo były niebieskie, miałem sam to zrobić bo odsyłać licznika nie chciałem, gdyż oznaczało by to uziemienie auta, ale potem zrezygnowałem, ryzyko uszkodzenia licznika w moim przypadku jest duże ( z lutownicą nie jestem za pan brat )tak więc diody sobie leżą gdzieś w szufladzie .
Podobno, niektóre diody trzeba spiłować ale nie pamiętam w czym to było (licznik, panel klimatyzacji, panel świateł, sterowanie szybami, włącznik foteli, trakcji i zamykanie drzwi przy ręcznym ) więc będzie zabawa jeśli ktoś się zdecyduje, nie mniej dla elektronika nie powinno to być trudne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum