Wysłany: Nie Kwi 09, 2017 21:20 [MG TF] 2002 120 Stepspeed z Nysy
Witam
Chciałbym się zapytać, czy ktoś zna ten egzemplarz, albo kojarzy jego właściciela ? Przymierzam się do przesiadki na cabrio, i ten egzemplarz wpadł mi w oko. Wstępnie poczytałem już trochę i jedyną rzeczą która mnie martwi to skrzynia. Z jednej strony chciałbym automat (nie zależy mi na osiągach i czasach 0-100 km/h a na wygodzie), z drugiej przeglądając to i inne fora, pisze się że te skrzynie robią właśnie ok 120 000 km i potem trzeba je wyremontować. Gdzieś w Polsce da się to zrobić i jaki jest mniej więcej orientacyjny koszt ? Z uwag co do tego egzemplarza, widzę że ma przednie światła przeciwmgielne, ale nie posiada włącznika. Postaram się zdobyć nr VIN. Za wszelkie rady, informacje będę dozgonnie wdzięczny
Koszta naprawy skrzyni to ok 3-4k pln z tego co pamietam. Jak w czasie jazdy szarpie a na postoju po rozgrzaniu i wrzuceniu D na hamulcu wydaje dzwieki jakby ktos kota mielil to uciekaj daleko przymierzalismy sie do takiej skrzyni, jezdzi sie calkiem spoko, ale wlasnie byla walnieta i padlo na zwykly manual
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
W ogóle nie warto kupować auta od handlarza, ponieważ :
1)Kręcą nagminnie liczniki, ukrywają wady, myją silniki, kupują książki serwisowe
2)Nie znają historii auta.
Lepiej poświęcić więcej czasu i kupić auto od prywatnej osoby.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Kwi 12, 2017 08:51
he3, to kup sobie od handlarza bardzo niszowe auto drogie w naprawach w stosunku do jego wartości, nikt Ci nie zabrania i nie obrażaj kolegi inteligencji bo taki ton to akurat bardzo źle o jej poziomie u Ciebie świadczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum