Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 14:39 [R75] GAZ, przełączanie z benzyny na gaz
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich miłośników tych cudeniek mam pytanko mam 2.5 v6 z gazem tylko że strasznie długo muszę czekać żeby przełączył się z benzyny na gaz, macie może pomysły gdzie może być problem?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 27, 2017 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
źle zamontowany reduktor, czujnik temperatury, problemy z układem chłodzenia(np. nieszczelny termostat), albo po prostu ma wysoko ustawioną temperaturę przełączenia.
Strasznie długo to znaczy ile ?
Odpal temperaturę w zegarach i zobacz przy jakiej się załącza, do tego jeżeli masz możliwość to sprawdź w ustawieniach sterownika gazu przy jakiej temp. ma się przełączyć.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Miałem taką samą sytuację - po pierwsze gazownik który mi zakładał gaz powiedział że w tym aucie jest ogółem kilka problemów z założeniem instalacji i trzeba coś tam robić bo kiedyś już mieli 2.0 v6 no i właśnie były takie krzaki jak u Ciebie. Natomiast u mnie problem wystąpił ponieważ leciało mi równo z termostatu oraz z rurki termostatu, po wymianie do dzisiaj trzyma i przełącza od razu.
Na początek jednak warto sprawdzić jak ustawione są temperatury tak jak piszą koledzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum