Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Kwi 08, 2017 23:03 [MG ZT] Daszej przeciwsłoneczny
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam,
mam pytanie odnośnie daszka przeciwsłonecznego w naszych autach. Jest w jakiejkolwiek wersji daszek z podświetleniem? Albo czy ktoś wie czy jest możliwośc przeszczepienia z innego auta?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 08, 2017 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Kwi 09, 2017 01:13
To teraz kwestia tego, czy są identyczne w R75 i ZT. Wiem, że to bywa przydatne więc fajnie byłoby to zaimplementować do samochodu. Dzięki za odpowiedź.
Nie wiem jak masz w ZT.. ale wykrec te osłony co masz i jezeli pod uchwytem znajdziesz wtyczkę to zapewne da rade podłaczyc take z oświetleniem.
Sczerze mówiąc myslałem ze tylo takie istnieją ...
jednak patrząc na strone : http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001852
jednak istniały i takie bez lusterek..
jednym słowem : zdemontuj te co masz, jeżeli wygrzebierz gdzies wtycze do lampi to mozesz bez problemu podłączać osłone z lampką.
Jak w MG ZT dawali wiązkę pod te daszki to warto dołożyć. Jak nie znajdziesz żadnych wtyczek to też żaden problem kabelek dociągnąć. Mam u siebie. Fajna sprawa, podkreśla klasę wozu
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Nie Kwi 09, 2017 15:24
Wtyczki są praktycznie w każdej wersji. Zazwyczaj są zwinięte i zaizolowane tak ze 30cm od podłogi do wiązki na przednich słupkach.
Więc musisz poszukać. Przeciagasz ją do góry i montujesz daszki z lampkami. Żeby Ci ułatwić poszukiwanie to jeśli mnie pamięć nie myli szukaj przewodu w fioletowym kolorze, drugi chyba czarny. A wtyczka jest wielkości mniej więcej jak ta do tweeterów.
Wtyczki są praktycznie w każdej wersji. Zazwyczaj są zwinięte i zaizolowane tak ze 30cm od podłogi do wiązki na przednich słupkach.
.
Zazwyczaj
Modyfikacje fabrycznych instalacji elektrycznych dzięki ciężkiemu wysiłkowi umysłowemu elektryków samochodowych w naszym kraju potrafią naprawdę zaskoczyć rozwiązaniami. Muszę podrzucić parę nowych zdjęć do tematu o druciarstwie paździerzach...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Nie Kwi 09, 2017 17:59
christopher7, idąc tym tokiem rozumowania to można też zacząć szukać przewodów różowego i czarno/różowego w bagażniku bo ktoś mógł to przerobić.
Mówimy o fabrycznym miejscu "ukrycia" tychże wiązek.
W dziedzinie wiązek elektrycznych widziałem bardzo wiele i zobaczę jeszcze więcej. Zaczynając od dopasowania przy przekladce wiązki z innego modelu auta, kończąc na przerobieniu wiązki w której pod maską zastosowano wszystkie przewody jednakowego koloru.
I niestety to nie działało, bo wszystkie znaki na niebie wskazywały że nie zadziała.
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 22:19
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, jesteście niezwykle pomocni
Faktycznie. znalazłem wiązkę zwiniętą po stronie kierowcy, u pasażera niestety nie znalazłem. Jak jutro nie znajdę, to chyba po prostu przeciągne od kierowcy instalację
Daszki są już zamówione od Adasko.
Czerwony MG przez to że był zalany, to otrzyma drugie życie. Ile to on w ostatnim czasie przeszedł modyfikacji i dokładek przez ten czas w którym czeka rozebrany
o ile ktoś nie wyciął jej ...
Sprawdź dobrze, może po prostu kabelek jest porządnie schowany. Jak nie znajdziesz to dosztukowanie kawałka kabla w tym wypadku nie będzie na szczęście problemem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum