Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Koledzy,
zabrałem się za poprawę elektryki w swoim Tourerze. Załączam zdjęcie skrzynki bezpieczników pod schowkiem pasażera. Kto mi powie, co to za złącze C591, RAVE nic na ten temat nie mówi. Mam tam urzeźbione przez jakiegoś fachowca podłączenie (ten żółty przewód z wsuwką), próbuję dociec do czego to to.
Dwa: Po odkręceniu schowka, wypadła mi spod konsoli środkowej całkiem dobra wtyczka z fabrycznymi przewodami. Niepodłączona, wie ktoś co to?
curaasan, jeśli mnie pamięć nie myli to gniazdo C591 było używane do podłączenia zasilania dla gniazda zapalniczki w podłokietniku, jeśli ktoś taką miał. Jeśli więc coś tam masz podpięte to zapewne ktoś potrzebował zasilania.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
a ta luźna wtyczka z przewodami to nie przypadkiem do tempomatu ?
A powiedz czy ten pomarańczowo-szary gruby przewód masz do czegoś podpięty czy tez luźny?
Wysłany: Pią Kwi 28, 2017 22:26
dawidd napisał/a:
A powiedz czy ten pomarańczowo-szary gruby przewód masz do czegoś podpięty czy tez luźny?
jak na zdjęciu, wtyczka chyba idzie gdzieś do świateł tył? bo ten przewód zielony cielmny z lewej strony biegnie pod włącznik świateł przy kierownicy. A coś się Koledze kojarzy?
christopher7 napisał/a:
AD1: wtyczka. Masz zmieniarkę?
Zerknij tutaj:
kabelek zmieniarki w schowku
wygląda znajomo, może kiedyś zmieniarka była. Wtyczka raczej nie wypięła się sama, chyba ją na razie zostawię w spokoju. Dzięki za wskazówkę.
U mnie ten pomarańczowo szary wisi w powietrzu, taki sam, ale nie wiem czy ten sam, jest koło przedniej lampy gdzieś koło puszki z bezpiecznikami. Nie udało mu się ustalić od czego to.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Wto Maj 02, 2017 19:27
christopher7 napisał/a:
podążaj za kablem
Tylko nie idź w stronę światła !!
A co do pomarańczowo szarego kabelka, było już o tym na forum. Nawet dziś trafiłem przypadkowo, ale już nie pamiętam, czy to do lodówki, czy przyczepki... Pozostaje szukajka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum