Wysłany: Sro Maj 10, 2017 12:40 [R75] Jak w najprostszy sposób zwiekszyć moc ?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam was serdecznie.
Obecnie w silniku 2.0 v6 mam 150 km, jednak chciałbym dodać w aucie trochę mocy, poprawić przyśpieszenie.
Mam u siebie w Lublinie zakład z chip tuningami,ale powiedzieli że w tym samochodzie nie ma możliwości montażu( coś mi tu jednak nie gra) .
W każdym razie, chcę dodać ok 30 km.
W którą stronę pójść? Jak to zrobić najbezpieczniejszym i w miarę tanim kosztem?
Wymiana silnika,turbo odpada. Dla mnie gra nie warta świeczki,po prostu zbyt duże koszty.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 10, 2017 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co ja się orientuje to 10 koni lub 15 uzyskasz zmieniając filtr na taki który ma lepszy przepływ do tego wymiana świeć i lepsze ustawienie wyprzedanie zapłonu no i wywalenie ekologi z układu wydechowego i masz te parę koni gratis ewentualnie przepłukać wtryski specjalnym środkiem jak i przepustnice to morze ożyje parę koni które z biegiem lat zasnęło
W benzyniaku bez turbo zyskać możesz 10-15% na chipie.
Bajki z wywalaniem kata itp włóż między bajki, bo od tego koni to akurat ubywa (chyba, że jest to 'kompleksowa' modyfikacja a nie tylko wycięcie kata).
2.0V6 można podkręcić tylko w jeden sposób (oprócz chipa) trzeba poszukać gratów od MG ZT160 ale tego z V6 i wtedy jest delikatnie inny wydech inna jest puszka z filtrem powietrza i chyba inne wałki rozrządu. zysk ok 10KM czyli gra nie warta zabawy. wszystkie inne modyfikacje z cyklu stożek w dolocie wywalanie kata i poszerzanie wydechu dają skutek odwrotny i koni ubywa
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
łatwo zrobić przerobić na 2.5 190 koni wymieniamy wał, korby, wałki, komputer. Panewki są takie same. Co do filtra powietrza i wydechu nie wypowiem się, ale też mogą się różnić. 40 koni to już ma sens taka zabawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum