Wysłany: Sro Maj 31, 2017 19:40 [R75]Nie wpięta kostka airbag.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Cześć, od niedawna jestem posiadaczem 75-ątki i co jakiś czas odkrywam w niej nowe zaniedbania poprzednich właścicieli. Zaczęło się od zapchanychjakąś czatną taśmą ikonek w zegarach po wyjęciu okazało się, że jest usterka ABS i poduszek. z ABS-em poradziłem sobie bez problemu ale co do poduszek to mam pytanie. Czy ta kostka wisząca luźno obok skrzynki bezpieczników za schowkiem powinna byc wpięta w jakiś sensor bo w pobliżu nic nie znalazłem? Poducha pasażera jest wpięta w wiązkę ( za poduszką jest spięta kostka ).
Zdjęcie kostki:
Pozdrawiam
Grzybcio
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 31, 2017 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a masz w aucie kurtyny na słupkach? Powinny być znaczki airbag na środkowym słupku u góry i na skośnym przy przedniej szybie jak sa kurtyny to albo jej nie masz albo jest rozpieta
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
nie mam żadnych oznaczeń na słupkach, a czasami nie było montowanych jakiś sensorów w komorze silnika? bo to dziwnie umiejscowione brzy wiązce która przechodzi przez gródź.
Świecąca ikonka nie daje mi spokoju a już chyba wszystkie wątki z forum przeglądnąłem.
Kostki pod siedzeniami wyciąłem i polutowałem, przewody sprawdzałem i zostało mi tylko dokopać się do sterownika SRS. Jak nic nie znajdę to zostaje Testbook ale w Krakowie chyba ciężko o niego
to zostaje Testbook ale w Krakowie chyba ciężko o niego
Albo zakup kabla za 2 dyszki i TOAF
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Podpowiedź z czujnikiem jest całkiem realna bo wczoraj odkrywając wykładzinę od strony pasażera prawie się utopilem wiec robota z odpływem szyberdachu też mnie czeka. Po osuszeniu dywaników wymienię te sensory.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum